Desmantellada una xarxa que operava amb targetes robades

20/07/2009 - 11:13h

Els Mossos d’Esquadra han realitzat un operatiu contra una complexa xarxa que adquiria targetes i documentació robades per carteristes a estrangers i les utilitzava per realitzar compres fictícies a establiments de col•laboradors de la xarxa o comprar productes per vendre’ls a un preu rebaixat.
En aquesta complexa xarxa s’hi ha vist involucrats dos veïns de Segur de Calafell i Cunit.
L’operació ve precedida de la investigació duta a terme entre gener i febrer de 2009 centrada en diversos “punts de connivència” on es feien múltiples operacions amb targetes bancàries sostretes amb el consentiment dels responsables dels establiments.
Els Mossos havien rebut diverses denúncies per robatoris i furts ocorreguts a estrangers a la localitat de Barcelona i que tenien com a denominador comú que les targetes que se’ls sostreien a les víctimes eren utilitzades, al cap de poques hores del robatori, a uns establiments concrets amb càrrecs elevats. Al cap d’uns mesos, les víctimes, que negaven haver fet cap operació a aquest establiment, feien retrotraure les operacions per haver estat fraudulentes.
La ATI Metropolitana Nord va investigar aquests fets i, a partir de dades facilitades per diverses entitats, va esbrinar que hi havia altres persones implicades en els fets, i que es dibuixava un esquema delinqüencial més complex que implicava gent que treballava a diferents nivells
Fruit de la investigació, els mossos van identificar Mohamed E A com el vèrtex de la xarxa. Aquest individu manté des de fa anys una intensa activitat delictiva que, al llarg del temps, ha derivat en una especialització en la comissió de delictes d’estafes amb targetes de crèdit sostretes

També et pot interessar

Comentaris