Mig miler de persones es manifesten contra el govern de la Bisbal del Penedès

alt
Avatar
18/07/2009 - 20:12h

Unes cinc-centes persones s’han manifestat aquest dissabte pel centre de la Bisbal del Penedès per reclamar, entre d’altres aspectes, una baixada en els impostos municipals i que l’equip de govern (ERC-ADMC) respongui a les “més de 300 preguntes” que els han fet des de l’inici de la legislatura els partits de l’oposició del consistori (CiU-PSC) i diverses entitats veïnals. altAlguns dels manifestants han cridat lemes principalment contra l’alcalde, Josep Maria Puigibet (ERC), però no hi hagut incidents. Al final de l’acte, que anava encapçalat amb una gran pancarta amb les paraules “Prou ja d’abusos” -lema de la convocatòria-, s’ha llegit un manifest a la plaça de l’Església.
En la primera part del manifest es critica l’horari laboral dels plens de l’Ajuntament, que suposadament hi hagi algun regidor de l’equip de govern que no està al corrent del pagament d’impostos, que es contracti “a dit” diversos treballadors municipals, l’elevada quantia de determinades dietes per al govern bisbalenc i, per exemple, l’“imposició” de festes sense consultar els veïns.
altDimecres que ve, els tres representants dels grups de l’oposició i l’entitat ADB, “amb el recolzament de les associacions veïnals”, entraran a l’Ajuntament de la Bisbal un escrit amb diverses peticions. Entre aquestes, que els plens se celebrin a les 7 del vespre, que els impostos s’apugin l’equivalent a l’IPC dels dos darrers anys, la qual cosa suposaria una baixada en el rebut de la brossa (els veïns afirmen que ha pujat el 52% des del 2007), l’IBI (ha crescut el 46% en dos anys) i l’Impost de Vehicles (amb una pujada del 12% des d’inici de legislatura); que es recalculi la factura de l’aigua i que es fixi l’import més beneficiós per als ciutadans, que el govern respongui les preguntes pendents de l’oposició i entitats veïnals i que s’estableixi un criteri “equitatiu i democràtic” per a la distribució de subvencions a les entitats del poble.

També et pot interessar

Comentaris