La consellera Tura visita la seu única dels Jutjats del Vendrell

alt
12/07/2009 - 06:42h

La consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, ha visitat aquest dissabte al migdia el nou edifici judicial del Vendrell, en servei des del mes de febrer passat.

altEn el marc d’aquesta visita, Tura ha afirmat que el rebuig d’ERC a l’última proposta de finançament ‘no l’entenc com a definitiva ni rotunda’. La consellera ha dit que Catalunya està a punt per un canvi de concepte en el sistema de finançament de les comunitats autònomes, que incorpori ‘elements molt novedosos’. Tura ha afegit també que tot i que la negociació és difícil, l’important no és la data en què se signarà l’acord sinò el contingut del nou finançament.

La consellera de Justícia ha visitat els Jutjats del Vendrell, al carrer Francesc Riera, 13, juntament amb la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret, i l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, entre d’altres autoritats.
Aquest nou edifici, que suposa una inversió de més de 12 milions d’euros, ha permès agrupar en un sol equipament els diversos òrgans i serveis judicials del Partit Judicial del Vendrell, fins aleshores repartits en tres espais diferents. Dóna servei als aproximadament 130 mil habitants dels diversos municipis englobats en el territori d’un partit judicial força ampli, de les comarques del Baix Penedès i, parcialment, Alt Camp i Tarragonès. En els diversos parlaments, la consellera, la presidenta del TSJC i l’alcalde del Vendrell han coincidit en la necessitat d’acostar els serveis de justícia als ciutadans, i Benet Jané ha afegit que el seu consistori i la Generalitat han signat un conveni per a la mediació de conflictes. Segons Jané, aquest acord evitarà que diversos casos acabin arribar a la justícia, en una situació força saturada.

 

També et pot interessar

Comentaris