Carrillo veu el PSC venint cap a posicions favorables a l’Àmbit Penedès

09/07/2009 - 23:00h

El diputat penedesenc Miquel Carrillo, que va intervenir a la Comissió com a portaveu d’Esquerra, ha destacat que “el PSC està venint cap a posicions favorables a l’Àmbit que Esquerra sempre ha defensat i que actualment compten amb el suport d’Iniciativa.

El Parlament de Catalunya aprovarà el març del 2010 la creació de l’Àmbit de Planificació Territorial del Penedès. Aquest és el compromís del Govern, segons l’informe del conseller Nadal presentat dimecres passat a la Comissió de Política Territorial del Parlament.

A petició de CiU, el govern ha donat comptes del compliment de la resolució de desembre del 2007 que instava al Govern a la creació de l’Àmbit Penedès, en el marc de la revisió del Pla Territorial General de Catalunya. L’informe del Conseller Nadal destaca que el Govern ha activat els tràmits prescriptius perquè el projecte de llei necessari sigui aprovat a la cambra dins la present legislatura.

El diputat penedesenc Miquel Carrillo, que va intervenir a la Comissió com a portaveu d’Esquerra, ha destacat que “el PSC està venint cap a posicions favorables a l’Àmbit que Esquerra sempre ha defensat i que actualment compten amb el suport d’Iniciativa. Aquest és un fet vital perquè dóna majoria, juntament amb CiU i PP, a la revindicació penedesenca. A més, als socialistes els correspon, dins la Conselleria de Política Territorial, redactar el projecte de Llei que anirà al Parlament. I la mateixa Conselleria haurà d’encarregar el Pla Territorial Parcial del Penedès, que és la part substancial de la creació de l’Àmbit en aquesta fase de planejament.”

“Més endavant, continua Carrillo, després del planejament vindrà el debat sobre la Divisió Territorial. És a dir, el govern de torn li correspondrà decidir si l’Àmbit Penedès passa a ser considerat com a la vuitena Vegueria de Catalunya. Aquest debat serà a la pròxima legislatura.”

Els socialistes ja han fet saber que accepten l’Àmbit però no la Vegueria, i per tant aquest debat s’albira com a molt punyent.
“En qualsevol cas, per tenir Vegueria, primer cal disposar d’Àmbit. Per tant, ara estem construint les parets mestres de la futura Vegueria del Penedès.”

A la seva intervenció de dimecres, el diputat republicà va ser crític amb l’acció de la Conselleria i també amb la resolució de l’any 2007, presentada per CiU i PP, a la que Esquerra va votar favorablement. “Nosaltres hauríem desitjat un termini més curt per a la creació de l’Àmbit. Segurament, la mateixa Proposta de Resolució aprovada per aquesta Comissió hauria d’haver instat a redactar un Projecte de Llei i no a deixar la creació de l’Àmbit fins la revisió del Pla Territorial General de Catalunya. Però aquest va ser l’acord de la Comissió de Política Territorial i el Govern es compromet a donar compliment a la creació de l’Àmbit Penedès dins la present legislatura.”

També va posar el dit a l’ull pel que fa a l’actuació dels governs de CiU. Nosaltres –Esquerra- ja varem defensar en aquest Parlament que el Penedès fos Àmbit de Planificació i el Govern de CiU ho va rebutjar. Va ser a l’any 1995, durant l’aprovació de la Llei del Pla Territorial General de Catalunya. És clar, per tant, que Convergència s’ha convertit a la causa de l’Àmbit Penedès precisament des que es troba a l’oposició. I cregui’m que em costa discernir quan parlen vostès amb convenciment del Penedès o bé l’utilitzen com a tàctica política.”

Esquerra ha donat suport al calendari de compliment que proposa el Govern, perquè volem veure com el Penedès esdevé d’una vegada el vuitè Àmbit de Planificació territorial de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris