CiU força el Tripartit a comprometre’s a crear l’àmbit del Penedès

alt
09/07/2009 - 23:00h

Joan Raventós, diputat de CiU, ha arrencat el compromís del Govern Tripartit “d’iniciar, a l’octubre de 2009, la tramitació de la modificació de la Llei 1/1995 del Pla Territorial General de Catalunya, perquè sigui aprovada el 2010, segons la qual es modifiquen els 7 àmbits funcionals de Catalunya i se’n crea un de nou: el del Penedès”. És a dir, tal com ha explicat Raventós, “es realitzarà el pas determinant per a l’assoliment de la vegueria pròpia”.
altEl nou compromís del Govern arriba després que CiU presentés en la Comissió de Política Territorial del Parlament una iniciativa de control del Compliment de la resolució 91/VIII sobre la creació d’un àmbit funcional de planificació territorial que inclogui l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i els municipis de l’Anoia. Novament, “només actuen quan la situació arriba al límit”. “El procés que ha iniciat el Govern ha estat sempre el d’anar a remolc del que aquest Parlament l’ha empès a instàncies dels grups de l’oposició” ha assenyalat Raventós per qui “van a remolc perquè no creuen en el model que plantegem. Avui, davant el control de la Comissió sobre una proposta feta el mes d’abril de 2008, trobem que fan noves propostes per avançar en la creació de l’àmbit.”

Però el diputat de CiU ha alertat “que els processos d’alentiment del Tripartit han estat nombrosos i sibil·lins”. Així doncs, mentre la Comissió de Política Territorial del Parlament aprova la creació de l’àmbit funcional del Penedès, “els grups que donen suport al Tripartit estan actuant en el Pla parcial Metropolità, el del Camp de Tarragona i el de les Comarques Centrals, que tenen una afectació en la creació de l’àmbit funcional del Penedès”.

Per tant, “l’aprovació de l’àmbit funcional del Penedès podria estar condicionat per tots aquests plans parcials i quedar devaluat”.
“La redacció del Pla Territorial Parcial del Penedès, fet d’aquesta manera, tindrà un caràcter residual i això afeblirà les aspiracions del Penedès” ha remarcat Raventós qui ha posat èmfasi en el fet que la constitució d’una vegueria pròpia “ha estat un clam en més de 63 ajuntaments d’aquestes comarques que representen més de dos terços dels municipis afectats i el 90% de la població”.

També et pot interessar

Comentaris