CiU critica l’alcalde de Sant Jaume per la seva reacció contra els veïns que s’oposen al nou camp de futbol

09/07/2009 - 17:49h

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys ha criticat unes declaracions de l’alcalde, Martí Ventura (ERC), en el sentit que aquest demanarà responsabilitats econòmiques a les persones que s’han oposat al projecte de construcció d’un segon camp de futbol a la zona verda del costat del cementiri. Recordem que l’obra està aturada per part d’un jutjat del Contenciós administratiu de Tarragona, arran d’una denúncia veïnal sobre el projecte inclòs en els Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) per al municipi.
CiU afirma d’entrada, en un comunicat de premsa, que la llei “no empara aquesta advertència” de l’alcalde de Sant Jaume. Així mateix, els nacionalistes de Sant Jaume volen denunciar que aquestes manifestacions de Martí Ventura “demostren una manca de respecte pels drets fonamentals dels que no comparteixen les seves opinions i un menyspreu per les llibertats ciutadanes reconegudes per les lleis”.
En la seva nota de premsa, CiU de Sant Jaume destaca que els ciutadans “tenen tot el dret a demanar davant els tribunals de justícia que els seus drets no siguin desatesos per l’Administració Pública”, en aquest cas l’Ajuntament de Sant Jaume.
“Sigui quina sigui la sentència ferma del tribunal”, continua el comunicat, “no pot l’actual equip de govern municipal (ERC-PSC) pretendre castigar els veïns i veïnes que s’han oposat al projecte amb cap responsabilitat econòmica, ja que el veïns i veïnes han seguit els camins previstos per la llei per defensar els seus principis i opinions i només la llei estableix els paràmetres de responsabilitat, que en aquest cas queden coberts amb la caució dipositada davant el tribunal”.
CiU també afirma que la “tutela judicial –entre altres característiques que li són pròpies– permet precisament que cap persona que disposi d’un càrrec públic pugui fer creure que els seus projectes i interessos són la llei”.
CiU també afirma la seva “preocupació per aquesta declaració del senyor Martí Ventura Calaf, ja que reflecteix un profund oblit envers el fet que els càrrecs electes ho són en representació del poble i no per imposar al poble els seus projectes personals”.
Versions diferents
En relació a aquest mateix afer, polèmic des de fa setmanes al municipi de Sant Jaume dels Domenys, CiU acusa el govern local d’oferir “diverses versions del projecte” segons l’interlocutor de cada moment. Així, segons CiU, davant del jutjat afirma que el projecte es correspon a la construcció d’una zona esportiva, quan això no es correspondria al projecte que ERC i PSC “van enviar a Madrid ni al que s’ha explicat al poble, fins el punt que dies passats van convocar als representants de l’equip de futbol existent al municipi i els van oferir visitar les obres d’instal·lació de gespa artificial en un camp de futbol d’un poble de l’Alt Penedès, quan ni en el projecte presentat a Madrid, ni en la documentació que van aportar al jutjat apareix per enlloc la instal·lació de gespa artificial ni natural”.
Segons CiU, aquestes “declaracions contradictòries” creen malestar en la població.
A més, sempre segons el grup de l’oposició a Sant Jaume, el govern local ha explicat al jutjat que el pla de reparcel·lació de la zona de l’Arquet 2 “està aprovat definitivament, tot i que això no és cert”.
“Dins d’aquesta línia d’accions injustificables on a cadascú se li diu el que cal que sentim en lloc de dir el que realment respon a la veritat”, es conclou des del grup de CiU, “l’actual equip de govern ha declarat al jutjat que el pla de reparcel·lació de l’Arquet 2 està aprovat definitivament, afegint que ‘la pràctica totalitat de les parcel·les construïdes, amb llicències d’obres concedides…’. Però en realitat les llicències d’obres estan paralitzades, el pla de reparcel·lació sense aprovar i la urbanització de la zona per fer”.

També et pot interessar

Comentaris