L’Ajuntament de Cunit abalisa els espigons per evitar més accidents a les platges

03/07/2009 - 11:59h

L’Ajuntament de Cunit vol evitar més desgràcies a les seves platges, com la mort d’un nen que va perdre la vida ofegat l’estiu de l’any passat, i ha creat noves mesures de prevenció amb l’abalisament especial a les puntes dels set espigons que hi ha al llarg dels 2,7 quilòmetres de platja. altL’alcaldessa, Judith Alberich, ha dit que “malgrat això no em cansaré de demanar prudència i que els banyistes facin cas a la Creu Roja i a la policia local en moments de mala mar que creen situació d’inseguretat”.
A banda de l’abalisament especial, amb més de 1.500 metres de cordó de seguretat amb boies de delimitació, les principals novetats que ja són visibles a la platja de Cunit són la instal•lació d’una torre de vigilància a l’espigó número 2, l’ampliació de la plantilla del servei de vigilància i socorrisme amb tres persones més, l’increment a 4 el nombre de canals abalisats d’entrada i sortida d’embarcacions, ubicades als espigons 1,2,4 i 6, la substitució del pal de la bandera blava i de gran part de les papereres del passeig marítim, la neteja dels col•lectors de les aigües pluvials per tal de garantir el seu bon funcionament durant tota la temporada de bany que clourà el 30 de setembre.
Val a dir que a la platja de Cunit aquest estiu hi ha 57 dutxes, 35 rentapeus i 13 fonts, repartides en les 21 zones de serveis. També hi ha 5 zones adaptades amb una major superfície per a persones amb mobilitat reduïda, amb dutxes, rentapeus, fonts, passarel•les de formigó i serveis específics. Els visitants de les platges trobaran a més sis guinguetes, 3 zones de jocs infantils a la sorra, una zona de tendals a l’espigó 1, 30 gandules als espigons 3 i 6 i a més hi ha autorització per a què es realitzin activitats lúdiques, culturals i esportives, repartides per tota la platja.
D’altra banda, igual que l’estiu passat, l’Ajuntament de Cunit ha tornat a prendre mesures específiques per a estalviar aigua. Per això, totes les instal•lacions tenen una aixeta de pas per tal de tancar-les de forma individual. A més, disposen d’un sistema de temporització d’aigua per tal d’estalviar-ne. Entre les 11 de la nit i les 8 del matí totes les dutxes, rentapeus i fonts no funcionen ja que disposen de mecanismes de programació automàtics.
Quant al servei de vigilància i socorrisme, aquest continua confiat a Creu Roja, que disposa de dos mòduls de 20 m2 cadascú als espigons 1 i 4. També tenen a la seva disposició 5 torres de vigilància per al personal. Les torres són als espigons 1,2,3, 6 i 7 i també hi ha dues torres de vigilància al costat dels esmentats mòduls. El servei funcionarà fins el 13 de setembre de 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

També et pot interessar

Comentaris