La Policia Local i els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat ciutadana a Calafell durant aquest estiu

03/07/2009 - 11:46h

La Policia local i els Mossos d’Esquadra reforçaran aquest estiu la seguretat ciutadana a Calafell, amb més efectius i mitjans. El dispostiu, del qual formarà part també la Guàrdia Civil en les competències que conserva, s’ha preparat i coordinat en una convocatòria de la Junta de Seguretat Local. La Policia local de Calafell augmentarà els seus efectius “mitjançant un seguit d’interinatges, que ens permetran disposar de més agents”, segons ha anunciat la regidora de Via Pública i Seguretat Ciutadana, Ana María González. La regidora ha afegit que “la coordinació amb la resta de forces de seguretat ens permetrà atendre l’increment estacional de població, que en el cas de Calafell significa passar de 25.000 habitants empadronats a uns 200.000, en els moments punta de l’estiu”.
La directora territorial del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Hortènsia Grau, ha explicat, de la seva banda, que es posarà en marxa l’Operació Gregal, que permetrà disposar de 150 mossos extra en l’àmbit del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Aquests agents provenen de la 22a promoció del cos, que es va graduar ara fa uns dies.
La Guàrdia Civil també reforçarà la seva presència a la zona, en el seu cas de forma especialitzada pel que fa a policia fiscal, i participarà dels mecanismes de coordinació ja existents.
Segons han explicat González i Grau, el reforç estarà orientat a garantir la seguretat ciutadana en general, amb una especial incidència en els delictes i faltes més habituals a l’estiu, com petits furts, robatoris a l’interior dels vehicles o el “top manta”. Grau ha indicat que “és la situació que es produeix cada estiu a les zones turístiques costaneres”, però ha afegit que “continuarem seguint molt de prop delictes que, com la violència de gènere, no s’aturen mai”.
D’altra banda, la Junta Local de Seguretat calafellenca ha constatat que l’estadística d’actes delictius a la població es manté estable des de fa dos anys. Segons la directora territorial d’Interior, “la comparativa 2007-2008 i 2008-2009, fins a data d’avui, demostra que no hi ha més delictes. Afortunadament, un seguit d’operacions policials van aturar els robatoris silenciosos que va haver-hi fa temps i ara tenim una deliqüència més petita, sense oblidar que els casos de violència domèstica tampoc baixen”.
La junta de seguretat també ha constatat que la crisi econòmica no ha fet incrementar el nombre de delictes. “Pensàvem que la situació faria pujar els delictes, sobretot els delictes contra la propietat, però la sorpresa ha estat constatar que la crisi no està tenint pràcticament cap incidència”, ha dit la regidora de Seguretat Ciutadana. Hortènsia Grau ha afegit que “de vegades, en qüestions de seguretat pesen molt les percepcions, però les dades són clares i desmenteixen la percepcions”.

També et pot interessar

Comentaris