Calafell completa la primera fase de les franges de protecció de les urbanitzacions contra els incendis forestals

01/07/2009 - 16:14h

L’Ajuntament de Calafell ha completat l’execució de la primera fase de les franges perimetrals de protecció contra els incendis forestals a les urbanitzacions. En aquesta primera fase s’ha netejat el perímetre de les urbanitzacions Calafell Park i Valldemar, amb una superfície de 2,28 hectàrees i uns 1,2 quilòmetres linials.
La inversió efectuada ha estat de 6.839,40 euros, a raó d’uns 3.000 euros l’hectàrea. L’Ajuntament s’ha acollit a les subvencions del departament de Medi Ambient de la Generalitat, després de no poder-ho fer l’any passat perquè l’anterior equip de govern –afirma l’actual equip gestor de la política al municipi- havia demanat l’ajut el 2005 i no va executar el projecte, situació que significa una penalització sense subvenció els dos anys següents.
El regidor d’Urbanitzacions, José Bonilla, ha explicat que “qüestions econòmiques a banda, per a la primera fase hem prioritzat allò que podíem fer d’immediat, perquè el terreny era de propietat municipal o s’ha aconseguit fàcilment el permís”. Bonilla ha afegit que “les franges es completaran per fases en els dos anys que queden d’aquest mandat”.
El responsable municipal de l’àrea d’Urbanitzacions a Calafell també ha dit que “en paral•lel a la resta de fases d’obertura de franges, començarà el manteniment de les que ja estiguin acabades, per tal d’aconseguir que la protecció contra els incendis continuï sent efectiva”.
A més, la regidoria d’Urbanitzacions està treballant en la neteja de parcel•les i solars, tant de titularitat pública com privada. Aquesta és també una mesura de prevenció dels incendis, ja que aquests s’originen amb molta facilitat als indrets on hi ha brossa i residus acumulats. “També per això ha valgut la pena prioritzar l’obertura de franges en terreny públic, ja que amb la mateixa inversió netejàvem també espais dels quals som responsables”, ha conclòs José Bonilla.

També et pot interessar

Comentaris