Normalitat en les platges del Baix Penedès embrutades per restes de fuel

alt
30/06/2009 - 11:53h

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va detectar aquest dilluns al migdia l’arribada de cru en les platges del Vendrell i Calafell, que inicialment es va atribuir al vessament que hi va haver el cap de setmana a Tarragona, tot i que finalment s’ha descartat aquest origen. Un cop netejades, aquest dimarts al migdia les platges s’han donat per normalitzades. A més, també es va trobar petroli a Roda de Barà (Tarragonès) i Creixell (Tarragonès).
Dissabte a la tarda, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Cecat, va activar la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya, el Camcat, alerta que ha estat activa fins aquest dimarts al migdia, a causa de la detecció d’una taca de cru cinc milles endins al sud del port de Tarragona. Fins aquest dilluns embarcacions van estar fent tasques de neteja, mentre una avioneta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) sobrevolava la zona. Hi van participar dues embarcacions de Salvament Marítim, una de Creu Roja i quatre pelicans de l’ACA i Repsol, per tal de netejar la taca entre els municipis de Torredembarra i Calafell. A més, una avioneta sobrevolava la zona per fer un seguiment dels moviments del cru, el qual va arribar a diverses platges.
Tot i que no era perillós banyar-se, sí que hi havia la molèstia d’embrutar-se de fuel. Per això, a les platges es va hisar la bandera groga de precaució o vermella de prohibit banyar-se. Aquest dimarts al matí el problema havia quedat resolt i havia tornat la normalitat per als banyistes.

També et pot interessar

Comentaris