El PSC afirma que sí va encarregar un informe sobre sorolls i vibracions

26/06/2009 - 10:00h

El portaveu del PSC Francisco Romero ha volgut contestar aquesta setmana a les declaracions que va fer fa uns dies l’alcalde Pere Regull, en les quals va afirmar que el PSC no havia encarregat cap informe per estudiar el soroll i les vibracions del pas de l’AVE i que , per tant, “Romero havia mentit dient que sí l’havien encarregat quan en realitat ho vaig fer jo personalment al cap d’uns dies d’entrar al govern”.
Romero assegura que l’informe existeix i que es va fer “d’una manera consensuada amb els veïns que és el que hauria de fer el nou equip de govern”. Romero va explicar que al febrer va encarregar un informe de sorolls i vibracions produïdes pel pas de trens a Vilafranca a Salvador Cardona, del Departament d’Enginyeria Mecànica de la UPC.
Projecte demanat?
“Vam donar a conèixer aquest informe en l’útlima reunió de portaveus que jo vaig presidir però Regull no va venir sinó que va venir una regidora de CiU, que se suposa que ha de tenir la informació”, va dir Romero al mateix temps que va afegir “nosaltres vam encarregar la feina i hem fet públic el primer dels informes i vam quedar amb la universitat que els pagaríem quan haguessin acabat la feina, perquè en la conclusió del primer informe diuen que necessiten més informació per treballar i donar conclusions més concretes”.
En ser preguntat per com està aquesta feina de la UPC, Romero contesta: “jo crec que en l’àmbit tècnic deu seguir endavant perquè hi ha un compromís amb la univeristat. Perquè no s’ha utilitzat políticament o per anar a parlar amb Adif? No ho sé, igual que tampoc sé en quin punt es troba ara perquè ja no sóc al govern”.
L’informe encarregat per Romero, que ha enviat als mitjans de comunicació, analitza els estudis realitzats per Adif, per Debeacústica, per Getinsa i per la Generalitat de Catalunya.
Estudi “amb cara i ulls”
Per altra banda, l’alcalde, Pere Regull, assegura que l’informe que va encarregar Romero a la UPC “no va enlloc” i afirma que “l’informe real el vaig encarregar jo”.
Segons explica Pere Regull, els esdeveniments van anar d’aquesta manera: “quan jo vaig entrar al govern, el primer que vaig fer és demanar una reunió amb Adif. Seguidament, demano a serveis tècnics l’informe encarregat i em diuen que només hi ha un estudi que diu que les mesures no estan preses, però no és un informe real, amb cara i ulls”.
“Evidentment el primer que em vaig sorprendre sóc jo perquè no podia entendre com l’anterior govern no havia encarregat un informe tal i com Déu mana i per tant li vaig demanar a la cap de serveis tècnics que l’encarregués en aquell mateix moment. L’estudi que vaig encarregar era sobre les vibracions mateixes i amb aquest sí es pot anar a negociar amb Adif, no amb l’estudi que va encarregar el PSC”.
Sense reunió de seguiment
En un altre ordre de coses, però sense deixar el tema de l’AVE, Pere Regull declara sentir-se “indignat” perquè explica que el conveni fet amb Adif “establia unes comissions de seguiment que s’havien de reunir dos cops l’any, però només es van reunir dos cops en tres anys, de l’octubre del 2005 a l’octubre del 2008”.
Per Regull això “és una vergonya perquè no es van vetllar per les obres”. A més, Regull apunta que “totes les modificacions d’obres s’havien de valorar en la comissio de seguiment però com no es va fer aquesta comissió, no es va poder valorar. I ara jo em nego a pagar una suma de diners de coses que no estan validades per nosaltres”.

Comentaris