Pere Bertran (CiU) i Lydia Girona (ERC) s’acomiaden com a regidors d’Olèrdola

26/06/2009 - 09:51h

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat dilluns al vespre serà recordat com la sessió en què van formalitzar les seves renúncies com a regidors Pere Bertran, de CiU, i Lydia Girona, d’ERC, els dos portaveus fins ara dels dos grups de l’oposició a l’Ajuntament.
Primer, el ple va prendre coneixement de la renúncia de Lydia Girona, que va destacar que prenia la decisió perquè no estava en condicions de continuar. La fins ara regidora d’ERC va aprofitar el seu comiat al ple per manifestar que li sabia greu que, al seu entendre, el govern “s’estigués carregant” la feina feta a les escoles bressol.
Renúncies
Després va arribar el torn de la presa en coneixement de la renúncia de Pere Bertran, el fins ara portaveu de CiU i candidat a l’Alcaldia en les dues darreres eleccions, que deixa l’Ajuntament després de 14 anys com a regidor. Bertran afegia que els seus darrers sis anys com a regidor a l’oposició li havien decebut molt per no haver pogut treballar en equip .
En el tram final del seu parlament va recordar que entrava a l’Ajuntament com a nova regidora de CiU Rosa Pérez i que el seu relleu com a portaveu i cap de llista és Xavi Pellisa que és, segons va dir, “el proper alcalde d’Olèrdola”.
Entre la vintena de persones que seguien el ple a la sala de sessions també hi era present Pau Miret, que passarà a ser nou regidor d’ERC en substitució de Lydia Girona.
Altres temes
A banda de les renúncies, al ple també hi van haver altres acords. Entre aquests, cal destacar l’aprovació de dos convenis per regular l’ús, per part dels veïns d’Olèrdola, de la piscina de Sant Cugat Sesgarrigues.
El primer acord se signa entre l’Ajuntament d’Olèrdola i els ajuntaments d’Avinyonet i de Sant Cugat, i estableix les condicions d’ús de la piscina per als infants i joves dels casals d’estiu d’aquests municipis. En l’altra conveni es regula l’ús per a tots els veïns d’Olèrdola de la piscina municipal de Sant Cugat que comporta, segons explicava la regidora de joventut Míriam Rivas, que qualsevol veí d’Olèrdola pugui gaudir d’un preu d’abonament a la instal·lació en les mateixes condicions que els veïns de Sant Cugat.
En els dos convenis, CiU es va abstenir recordant que fa mig any van proposar una moció per arranjar les piscines de Daltmar i de Can Trabal que no va prosperar. En el debat, Pere Bertran, de CiU, va demanar agilitat al govern per definir el procediment per arranjar aquestes dues piscines i va destacar que un municipi com Olèrdola hauria de tenir piscina municipal.
L’alcalde, Josep Tort, va recordar que tothom compartia la voluntat d’arranjar les piscines, però va posar l’accent en què calia complir la normativa i contemplar les instal·lacions noves que s’haurien de construir com els vestidors, anant més enllà d’una lleu reparació.
Canonada d’aigua
Un altre dels acords del ple, pres per unanimitat, va ser el de sol·licitar el canvi de destí d’una part de la subvenció del PUOSC rebuda per la redacció del projecte de reforma del local Sant Jaume de Moja. Dels 60 mil euros rebuts s’han utilitzat 50 mil i els 10 mil restants l’Ajuntament els vol dedicar a finançar part de les obres de construcció de la nova canonada d’aigua de Sant Per Molanta.
En el ple també es va donar a conèixer que, a data d’1 de gener, hi havia empadronats al municipi 3.463 habitants. Un altre dels acords va ser el de modificar la plantilla de l’Ajuntament, amortitzant una plaça d’auxiliar infantil de 4,5 hores i creant una plaça d’educadora de 5,5 hores.
En el torn d’informacions de les diferents regidories, Joan Forns, regidor de serveis municipals, va anunciar que en els propers dies s’enllestirien els treballs d’arranjament del camí de la riera de Can Trabal fins al camí d’Olivella.
També Forns informava que en 15 dies podrien començar els treballs dels nous passos elevats. Raimon Reventós, regidor d’Ensenyament, va detallar que l’empresa adjudicatària havia comunicat que aquest dijous i divendres es procediria a estendre la capa de formigó de la nova pista poliesportiva de Sant Pere Molanta dins dels treballs de construcció de la nova escola. Raimon Reventós també afegia que, un cop finalitzat el termini d’exposició pública, el govern preveu acceptar una al·legació majoritària per mantenir en el reglament de les escoles bressol els horaris fins ara vigents.
En el torn de precs i preguntes, tot i que ja havien deixat de ser regidors, Pere Bertran i Lydia Girona van intervenir en nom de CiU i d’ERC. CiU va reclamar que s’obrís una nova aula a l’escola bressol de Sant Pere Molanta per acollir tota la demanda rebuda en el període de preinscripció.

També et pot interessar

Comentaris