El PSC de Banyeres critica el POUM del municipi de Llorenç

alt
25/06/2009 - 16:36h

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès ha criticat diversos aspectes inclosos en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Llorenç, municipi veí a Banyeres que té a exposició pública el document que ha de planificar l’urbanisme de la localitat en els propers anys. Segons ha comentat a aquest setmanari el mateix PSC banyerenc, en una nota de premsa signada pel seu portaveu i exalcalde, Avelino Menéndez, després d’estudiar el POUM de Llorenç han constatat que aquest document dibuixa “pel terme municipal de Banyeres” una circumval•lació per treure la travessia urbana de la carretera del Vendrell a Sant Jaume pel mig de Llorenç. Sempre segons els socialistes banyerencs, a més, l’esmentat projecte “destrossa” vinyes properes a Sabartés i travessa “de sud a nord” el polígon industrial ‘J’ a la Plana del Morgades dissenyat al POUM de Banyeres durant l’anterior govern local socialista. En aquest sentit, els socialistes banyerencs recorden que al POUM que posteriorment va retirar l’actual govern de CiU i ICV, entrat al Departament d’Urbanisme de la Generalitat el gener del 2007, preveia una àrea comercial i econòmica, una altra d’equipaments i una zona verda davant del Priorat. Ara, en canvi, el PSC de Banyeres afirma que el POUM de Llorenç aprofita la zona per “alliberar” el municipi de carreteres i de “competències comercials i econòmiques”.
Crítiques al govern local
Així les coses, des del PSC de Banyeres s’ha criticat el govern local per diversos aspectes. D’entrada, que els mateixos grups polítics, però de Llorenç, “no compten amb ells”. El PSC de Banyeres també recorda que va rebre crítiques sobre la previsió del POUM local a la Plana del Morgades, “quan el deixàvem bastant equilibrat”; i que CiU de Banyeres -segons els socialistes- va promoure mobilitzacions contra aquelles intencions inicials al POUM banyerenc. El PSC de Banyeres creu que CiU de Llorenç, que governa amb majoria absoluta, només l’interessa la Plana del Morgades per “treure el trànsit de la travessia urbana”.
El PSC de Banyeres conclou l’esmentat comunicat amb l’afirmació que l’actual govern local “està desgraciant el territori del municipi i permet que els pobles colindants ens l’organitzin per la nostra vergonya i passivitat”.

També et pot interessar

Comentaris