Sant Llorenç s’oposa al traçat del 4t cinturó que proposa el Pla Metropolità

19/06/2009 - 10:28h

L’equip de govern de Sant Llorenç d’Hortons, format pel PSC i ICV, ha expressat aquesta setmana la seva disconformitat amb el Pla Territorial Metropolità que la Generalitat va presentar fa poc menys d’un mes. Un dels punts principals del desacord dels hortonencs amb aquest document és el nou traçat que proposa per al quart cinturó, que és ben diferent al que s’havia aprovat anteriorment emb el Pla Director.
La primera proposta passava pel nucli de la Beguda i anava a buscar la població de Vilafranca per la part nord del municipi. Aquesta era l’opció que més agradava al consistori de Sant Llorenç, ja que era la que menys afectava el territori. La que proposa el nou pla metropolità també passa per la zona de la Beguda però després baixa en vertical a través del municipi per anar a buscar l’actual traçat de l’AVE.
Segons ha explicat l’alcalde de Sant Llorenç, Àlex Jover, aquesta segona opició és la menys agraïda de totes ja que divideix el municipi en dues parts i a més podria crear problemes al nucli de Sant Joan Samora per la seva proximitat a la infraestructura. Segons Jover, els veïns d’aquest barri ja han patit prou per la construcció de noves infraestructures, i ara que estan a punt de resoldre el problema de les basses d’oli amb la construcció del centre penitenciari per a dones, no vol que se’ls generin més mals de cap.
Qui també va mostrar el seu malestar amb el traçat del quart cinturó proposat pel Pla Territorial Metropolità va ser el líder d’ICV a Sant Llorenç, Ignasi Corral, que va acusar el govern de “prendre decisions massa sovint sense tenir en compte els territoris”. Corral mostrava la seva sorpresa ja que després d’aprovar el Pla Director “aquest es converteix en paper mullat per obra i gràcia dels buròcrates”.
Corral afirmava que al Penedès “se’ns acaba la paciència davant la insensiblitat i falta de respecte per part d’algunes institucions de la Generalitat” i assegurava que ICV lluitarà perquè no es tiri endavant el Pla Territorial Metropolità.

També et pot interessar

Comentaris