CiU veu el seu pressupost com a “continuista però real”

12/06/2009 - 09:34h

El regidor d’Hisenda de l’equip de govern de Vilafranca, Aureli Ruiz, acompanyat per la regidora de Comerç i Turisme, Maria Dolors Rius, i el regidor de Gent gran, Fernando García, van realitzar dilluns al vespre la sessió d’audiència pública del pressupost municipal, que el govern presentarà al ple municipal el proper dimarts, a partir de les vuit del vespre.
Abans de l’explicació, Ruiz va dir que “ja portem gairebé sis mesos de recaptació d’alguns impostos i, per tant, ja tenim una idea general del que ingressarem. No podem prometre res i controlar al màxim el risc, per no generar desconfiança”.
Any “atípic”
A més a més, segons el regidor, “és un any atípic perquè venim condicionats per l’acció del govern anterior i hem d’entomar el que ell ha fet aquests cinc mesos anteriors”. Per al regidor, “és un pressupost una mica continuista però real i també aportem alguns aspectes nous. A més, està fet pensant en el futur”.
La idea que té el govern, segons Ruiz, és “que tot allò que demanem als ciutadans d’impostos i taxes pugui pagar tot el que gasta l’Ajuntament. La inversió no només ha d’estar finançada per les subvencions sinó també per una part dels impostos”. Per Aureli Ruiz, a més, la seva proposta de pressupost “no és molt ambiciosa però tampoc és per passar l’estona. És la que creiem que tirarà endavant Vilafranca”.
5 MEUR menys
En xifres generals, el govern ha presentat un pressupost consolidat de 53milions d’euros, dels quals l’entitat es queda uns 43 milions d’euros. Val a dir que l’any passat el pressupost consolidat era de 58 milions d’euros, per tant, enguany hi ha uns 5 milions d’euros menys. Per al regidor, aquesta disminució es deu a una baixa en els impostos relacionats amb la construcció i, a més, que CiU no hi ha inclòs els ingressos de vendes de terrenys.
Val a dir que, l’any passat, d’impostos de construccions i obres van preveure més de dos milions d’euros i enguany CiU preveu tan sols 900.000 euros, per tant, una disminució d’un 62,3%. Pel que fa a la venda de terrenys, l’any passat es van preveure més d’11 MEUR i enguany només 920.000 euros, xifra que disminueix en un 92,08%. “Enguany no ens volem enganyar a nosaltres mateixos i preveure unes vendes de terrenys que no arribaran”, va dir Ruiz.
Igual inversió
Pel que fa a la inversió, Ruiz va assegurar que el govern continua la línia d’altres anys, que està al voltant d’uns 9 milions d’euros, “menys l’any passat que van tenir en compte la venda de terrenys i, per tant, la previsió d’inversió va ser molt elevada”.
Les principals propostes d’inversió de CiU són les següents: nova rambla de Sant Francesc (subvencionada), 700.000 euros per la llei de barris, 400.000 euros per la construcció del nou museu, 800.000 euros per millores a la via pública, 400.000 euros en millores d’edificis públics i 300.000 euros en la prova pilot dels pressupostos participatius.
Despeses per àrees
Val a dir que l’àrea d’acció territorial i via pública és la que té més despesa (gairebé 18 MEUR) ja que, segons va explicar Ruiz, “és on es fan la majoria d’inversions”. Aquesta àrea va seguida de la de serveis centrals, serveis a les persones i finalment la de participació i promoció econòmica.

Llegi-ne més a l’edició en paper del tres de vuit

També et pot interessar

Comentaris