Divendres es durà a terme la 5ª Nit Solidària del Rotary Club

10/06/2009 - 10:33h

Divendres, a partir de les vuit del vespre, tindrà lloc al Casal de Vilafranca el sopar-espectacle de la 5a Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca. Cal recordar que aquest sopar es fa ja des de fa cinc anys per recaptar fons per diferents causes socials.Enguany els beneficis aconseguits es destinaran a l’Associació Catalana de la Síndrome de Rett, junt amb la Fundació Joan Miró, i a la fundació Rotary International, per a l’eradicació de la pòlio al món. El Rotary Club ja va exhaurir fa uns dies les 500 localitats del sopar-espectacle i, per tant, es preveu que es pugui ajudar al màxim els beneficiaris de la nit solidària.
Tot i que les places ja estiguin completes, qui vulgui col·laborar amb la causa pot fer-ho comprant butlletes pel sorteig d’un viatge per a dues persones a Tuníssia, al Casal, a electrodomèstics Guardiet, Farmàcia Amadó o Cal Besolí.
També pot fer una aportació al compte solidari de Caixa Penedès 2081 0000 83 3300120630.
Durant el sopar es realitzarà una subhasta d’obres d’art, dos quadres cedits pels artistes Josep Puigmartí i Isabel Riera, i el concert de la cantant Lorena, guanyadora de l’edició 2006 del concurs televisiu Operación Triunfo.
Lorena, guanyadora d’OT
Lorena va néixer a Lleida el 1986 i va pujar per primera vegada a un escenari als vuit anys com a cantant solista en un concert benèfic. Aquesta catalana de naixement, però de família andalusa, va estar associada a la Casa d’Andalusia de Lleida.
Televisivament OT no va ser la seva primera experiència ja que als 10 anys va participar a “Menudas Estrellas” i “Menudo Show”, als 12 anys “Sabor a ti” i als 16 anys “Cerca de ti”. Com a guanyadora d’OT del 2006 va obtenir un contracte discogràfic amb Sony BMG. Dos mesos després de la seva victòria va sortir a la venda el seu àlbum debut, amb el nom de Lorena. A l’abril del 2008 va publicar el seu segon disc, titulat De Película. La cantant lleidetana està actualment gravant el seu tercer disc.
El projecte
La Síndrome de Rett és un trastorn neurològic i és la causa principal del retard mental en les nenes. A l’Hospital Sant Joan de Déu fa 15 anys que investiguen aquesta síndrome i és un dels centres pioners a Espanya en la seva detecció i tractament, però ara necessiten finançament per poder continuar investigant.
Dos mil dones a Espanya sobreviuen amb aquesta malaltia, que les duu a la incapacitat gairebé absoluta. Per elles el Rotary Club vol col·laborar amb la investigació de la Síndrome de Rett, per garantir a aquestes dones una plaça en centres especialitzats i oferir teràpies pal·liatives. Per donar-los una vida millor.
A banda, el 10% dels diners recaptats aniran a parar a la lluita contra l’eradicació de la Poliomelitis, un projecte impulsat pel Rotary Internacional, des de fa més de 20 anys i que actualment es troba molt a prop de fer desaparèixer aquesta malaltia de tots els països del món.

També et pot interessar

Comentaris