Sant Martí renova la xarxa de distribució d’aigua potable

08/06/2009 - 08:14h

 Al Pla Director d’Aigua Potable elaborat l’any passat es va detectar que calia renovar la xarxa de distribució d’aigua potable del municipi. Tot i que no era una previsió d’aquesta legislatura, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha decidit donar màxima prioritat a aquesta important inversió per evitar la pèrdua d’aigua per culpa d’unes canonades velles que, en molts casos, travessen vinyes i conreus.

Sant Martí Sarroca es caracteritza per ser un municipi molt dispers, amb diferents nuclis de barriades i masies aïllades. Fa uns trenta-cinc anys, l’Ajuntament de l’època i els veïns de cada barriada van fer un veritable esforç per fer arribar aigua a totes les cases del municipi. Aquesta lloable actuació, però, s’ha anat deteriorant amb el pas dels anys i, per poder estalviar l’aigua, cal una renovació general i una forta inversió. Està previst que dins d’aquesta legislatura es canviï el 85% de les canonades i que es facin passar per camins.
El cost d’aquesta obra importantíssima per garantir un servei bàsic és de 900.000 euros. L’Ajuntament ha aconseguit que el Fons Estatal d’Inversió Local cobreixi 400.000 euros. Els 500.000 restants seran finançats mitjançant subvencions de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i amb l’avançament del canon de l’aigua que l’empresa concessionària ha de pagar anualment a l’Ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris