No li digueu inauguració, digueu-li visita oficial

05/06/2009 - 19:50h

L’acte oficial d’inauguració dijous de la rotonda del camí de la Carrerada es va quedar finalment en una visita de les autoritats. Així es va anomenar després de la polseguera que havia aixecat l’anunci de l’Ajuntament de Sant Cugat de la convocatòria per a la inauguració d’aquesta nova infraestructura, en funcionament des de fa uns dies i de la presentació d’una impugnació per part del grup municipal de CiU d’Avinyonet amb la posterior desestimació de la denúncia per part de la Junta Electoral de Vilafranca.
Amb aquest escenari de fons, el president de la Diputació, Antoni Fogué, acompanyat del seu sèquit de la Diputació i d’autoritats locals de Sant Cugat i d’Avinyonet, va fer acte de presència a la rotonda on va poder constatar que “aquesta, a nivell local, és una gran obra”. Fogué va explicar que visites com la de dijous serveixen per aprofondir en el coneixement del territori i “connectar amb la realitat”.
L’alcaldessa de Sant Cugat, Rosa Escala, va indicar que aquesta infraestructura era del tot necessària a causa de l’increment de trànsit pel camí de la Carrerada, atès que són molts els vehicles que l’utilitzen com a via alternativa en moments de màxima condensació de trànsit a la carretera nacional. El benefici, doncs, no és només per als veïns de Sant Cugat i Avinyonet, sinó també per a la Granada i altres municipis propers. Escala també va destacar la bona entesa amb l’Ajuntament d’Avinyonet en el que va anomenar un “projecte comú”.
L’obra, que s’ha desenvolupat durant prop de sis mesos, ha tingut un cost de 534.880 €, amb cost a càrrec de la Diputació. La rotonda té un diàmetre exterior de 56 metres.
Pel que fa a la impugnació de CiU que acusava d’electoralista la inauguració en plena campanya de les europees i posterior desestimació de la denúncia, Escala va manifestar que no veu relació entre una obra d’aquesta categoria amb uns comicis europeus i que més aviat té a veure amb temes de caire local.
D’altra banda, el president de la Diputació va aprofitar la visita per conèixer sobre el terreny els projectes amb participació supramunicipal a la zona. Aquest és el cas del vial peatonal annex a la BV 2412, que uneix els nuclis d’Avinyó Nou i les Gunyoles, que s’ha fet amb el suport econòmic de la Diputació, tal com va explicar l’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz.

També et pot interessar

Comentaris