Dos joves vilafranquins van rebre l’impacte d’una bola de goma dels Mossos

05/06/2009 - 08:02h

La celebració de la Champions s’ha convertit en un malson per a Òscar Alpuente i Marc Poyo. Alpuente, de 28 anys i que treballa en el món de la informàtica, és fill del conegut forn de pa el Petit Molí de Vilafranca i ara viu a Cubelles.
L’acció totalment desproporcionada dels Mossos d’Esquadra en la dissolució de la festa que es va organitzar dimecres de la setmana passada a la plaça Catalunya per celebrar la Champions del Barça li va representar acabar ingressat a la Vall d’Hebron.
Una pilota de goma disparada pels Mossos li ha provocat perdre totalment la visió de l’ull esquerre, per aquest motiu va estar dijous unes quantes hores al quiròfan, però els metges no li van poder salvar l’ull.
Segons ha explicat ell mateix al nostre setmanari, cap a les dues de la matinada i després d’apagar-se els focus de l’escenari de la festa, van començar les primeres càrregues policials i a aparèixer els primers furgons, que van obligar tothom a anar cap al passeig de Gràcia.
Quan van arribar a l’alçada de l’edifici de la Borsa, i després d’haver intentat, en diverses ocasions, abandonar l’indret on es trobaven, van veure un home que llançava unes ampolles contra els Mossos i que sortia corrents.
A partir d’aquí, l’últim que va veure van ser els agents disparant les pilotes de goma, els Mossos van passar prop d’ells, però no el van socórrer.
Alpuente ha decidit presentar una denúncia contra els Mossos per aquesta actuació, ja que considera que ha estat irregular i amb unes conseqüències molt greus.
El jove vilafranquí es mostrava també molest i dolgut perquè, en les informacions al voltant de les celebracions, es parla de més d’un centenar de ferits.
Cal recordar en aquest sentit que el conseller d’interior, Joan Saura, ha felicitat els Mossos per la seva actuació, sense que ningú hagi fet esment dels diferents casos que han sortit a la llum pública que han patit greus lesions per les boles de goma llançades pels cossos policials catalans.
Alpuente ja es troba a casa seva i els seus amics han creat una pàgina de suport al Facebook, on ja té agregades més de dues mil persones.
Li rebenten el timpà amb una bola de goma
Sembla que l’actuació policial va ser desmesurada i recorda dècades passades.
Un altre vilafranquí, el jove Marc Poyo, de 23 anys, recordarà sempre el triplet del Barça.
Es trobava al carrer Santa Anna de Barcelona, també a la mateixa hora que Òscar Alpuente i sense possibilitat de sortir de la zona.
Poyo recorda com, de cop, apareixen els Mossos d’Esquadra i comencen a disparar, “Jo recordo que va ser el tercer mosso de la filera, em va mirar, va apuntar i va disparar”.
A partir d’aquest moment li costa recordar, només recorda que al seu costat hi havia una família amb una nena petita, que hauria pogut rebre l’impacte.
El seu cos va volar uns metres i tenia el rostre ensangonat, la bola de goma li havia rebentat el timpà esquerre i havia perdut l’oïda.
Sortosament els metges li han dit que amb operacions pot recuperar l’oïda, però els propers dies també presentarà denúncia.
En el fons, el que es vol és que surtin a la llum pública tots els casos, perquè fets com aquest no tornin a succeir. No tothom que va anar a Barcelona va provocar aldarulls. 

També et pot interessar

Comentaris