Pere Regull anirà dimarts a Madrid a parlar amb l’Adif

04/06/2009 - 15:55h

 L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, avançava aquest dilluns al migdia que dimarts es reunirà a Madrid amb responsables d’Adif, per mirar de trobar de manera conjunta les solucions que calgui perquè no apareguin noves esquerdes als edificis més propers i paral·lels a la via del tren i es redueixin les vibracions que produeixen els trens al seu pas per Vilafranca.  Regull es mostrava satisfet pel fet que, després d’insistir tant, finalment el Ministeri escoltarà de primera mà totes i cadascuna de les inquietuds que tenen els afectats.
En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que a la reunió també es parlarà del futur de l’estació de Renfe i de la manera “com quedarà finalment”. L’altre tema que es posarà sobre la taula serà el finançament del cobriment de les vies de l’AVE.
L’alcalde Regull va voler replicar unes declaracions fetes poques hores abans pel líder del grup socialista a l’Ajuntament, Francisco Romero, on apuntava que Adif anunciaria properament que assumiria el cost total de la reparació de les esquerdes produïdes amb motiu de les obres de cobriment i soterrament de les vies del tren. Regull va assegurar que “això Adif ja ho havia manifestat, el que cal buscar és una solució a l’origen del problema i no la simple reparació d’unes esquerdes. Ens interessa que les vibracions no afectin més les estructures dels edificis”.
Regull es mostrava clar i contundent a l’hora d’assegurar que l’anterior equip de govern socialista mai havia encarregat cap estudi real d’impacte sinó que el que havia fet era la comprovació de si el que havia encarregat Adif era correcte.
L’alcalde de Vilafranca apuntava diferents solucions que s’haurien d’haver realitzat quan es construïa l’obra. Trobar solucions ara, un cop l’AVE ha entrat en funcionament, comportarà més despeses, bàsicament perquè “l’anterior govern a la Vila no va vetllar l’obra”, va concloure Regull. De moment i abans que no rebi l’estudi, l’Ajuntament amb el seu màxim representant, l’alcalde, Pere Regull, podrà parlar finalment amb els màxims responsables del Ministeri per buscar solucions als problemes de sorolls, vibracions i esquerdes als edificis, que ja fa massa dies estan creant molèsties a molts veïns de Vilafranca, que només veuen com el temps va passant i no arriben solucions.

També et pot interessar

Comentaris