Per al PSC, CiU ha comès “un frau de llei” que obliga Tuyà a retornar diners

04/06/2009 - 09:21h

Segons els socialistes, l’alcalde Regull va autoritzar una dedicació parcial a la regidora Maria Josep Tuyà “sense que aquesta tingués l’autorització de la compatibilitat de l’Ajuntament de Valldoreix, on té assignada una dedicació del 100%”.
Per al PSC “aquesta decisió suposa una doble retribució de la regidora, que suma més de 85.000 euros bruts anuals”.
En la nota enviada pels socialistes afegeixen també “que la vulneració actual de la legislació actual feta per CiU ha obligat Regull a plantejar el tercer cartipàs en un mes i per primera vegada en l’etapa de la democràcia s’ha produït un frau de llei que obliga Tuyà ha retornar diners a la institució”.
Els socialistes afirmen en la seva nota que “fins el mateix dia del ple, i segons el mateix Ajuntament de Valldoreix, la regidora Tuyà ha presentat una instància per demanar reduir la seva dedicació a Valldoreix però encara no ha demanat el certificat de compatibilitat de les dues activitats”.
Espera dels informes
Segons el PSC “aquest certificat l’ha de donar el plenari de Valldoreix on té majoria CiU i per tant no s’entén perquè s’insisteix en aquest frau de llei que li ha permès aquestes dues activitats fins ara i la doble retribució. Si ho hagués demanat li haguessin donat”.
En la nota de premsa el grup municipal socialista assegura que “Regull diu mentides quan parla de les dificultats que l’entitat de Valldoreix ha posat a la regidora Tuyà ja que aquesta mai ha demanat el certificat de compatibilitat i fins ara s’ha limitat a tramitar la reducció de dedicació”.
El PSC resta ara a l’espera dels informes jurídics i econòmics d’aquesta qüestió com també de la denúncia feta també “pel càrrec de confiança contractat de manera irregular”.

Resposta de CiU
Pel que fa al tema de la contractació de l’assessor val a dir que Pere Regull ha contestat que “pel dret o pel revés contractarem aquesta persona i ens és igual que ens critiquin o no. Si volen que el contractem d’una altra manera, serà d’una altra manera, però ho farem perquè el necessitem. I que quedi clar que no és un càrrec de confiança de CiU sinó una persona que estarà aquí sis mesos”.

També et pot interessar

Comentaris