Dos castells de vuit més a la butxaca

01/06/2009 - 08:56h

Els Castellers de Vilafranca han tornat de Manacor (Mallorca) amb dos castells de vuit més al sarró. Tot i que el cap de colla, David Miret, viatjava amb només el quatre de vuit assegurat per l’absència de peces clau del tronc, finalment al carro gros s’hi va afegir també el tres de vuit. La jornada de dissabte es va completar amb la torre de set i un vano de cinc més dos pilars de quatre, tot descarregat
Els vilafranquins van respondre a la invitació dels Al·lots de Llevant, que al mateix temps van homenatjar els verds recordant el primer tres de nou amb folre que es va descarregar a les Balears el 2 de juny del 2001 a Manacor. Per recordar aquesta efemèride es va descobrir una placa commemorativa.
Després d’un mes de maig força viatger, els Castellers de Vilafranca s’enfronten diumenge a la primera de les cites de pes de la temporada. Serà a la clàssica actuació de la Selva del Camp (Baix Camp) en la que es veuran les cares amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
En el marc de les Fires i Festes de Primavera de Manacor i convidats per la colla local els Al·lots de Llevant, els verds van actuar dissabte a Sa Bassa, la plaça “més castellera” de Mallorca. Els de Vilafranca van contribuir a aquest fet el 2001, quan en l’anterior sortida que van realitzar a Manacor hi van fer la millor actuació que s’ha vist mai a l’illa, descarregant el quatre de vuit amb l’agulla, el tres de nou amb folre, la torre de vuit folrada i el pilar de set amb folre.

També et pot interessar

Comentaris