Manel Carrera abandona el vaixell de la política municipal de Puigdàlber

Avatar
28/05/2009 - 16:10h

Aquesta setmana anunciava la dimissió una de les persones que fa més anys es mou per la política comarcal. Manel Carrera, el cap de llista i regidor a l’oposició per Independents Units per Puigdàlber (IUP), oficialitzava la seva dimissió en una roda de premsa acompanyat de tots els companys de partit. Carrera iniciava una llarga intervenció dient que “hi ha hagut una marginació i un menyspreu a tots i cadascun dels membres d’IUP i així és impossible exercir la tasca d’oposició”. Tot i ser la llista més votada el passat maig del 2007, després de setze anys com a alcalde, dotze sota les sigles de CiU i quatre com a Independent, les va acabar perdent per només vuit vots. Carrera va afegir que en aquests dos darrers anys de legislatura no hi ha hagut ni una sola conversa entre l’actual govern (CiU-PSC) i l’oposició (IUP). Com a exemple va posar les actes de la junta de govern que, segons Carrera, s’haurien d’entregar deu dies després de ser aprovades i “a nosaltres se’ns entreguen amb vuit mesos de retard igual que els decrets d’alcaldia”.
Pel líder d’IUP “és impossible fer un seguiment de l’acció de govern que és el que li pertoca a l’oposició”. En menys d’un any IUP ha presentat un total de 120 preguntes de les quals “no se’ns va respondre cap”. Davant d’aquesta situació el seu partit va presentar una denúncia al Síndic de Greuges que si bé no va variar massa la postura del govern a Puigdàlber, sí que almenys va propiciar la resposta “d’algunes preguntes”.
Carrera va dir que el seu grup ha denunciat en diferents ocasions presumptes manipulacions de les actes que no recullen les intervencions de l’oposició. “Darrerament hem demanat que la secretària es pronunciés sobre la legalitat de determinats acords presentats als plenaris i aquesta s’ha inhibit” afegint que “hem denunciat la inseguretat legal i jurídica en la qual es troba aquest Ajuntament. Estem en una situació de caos total” afegint que en poc més d’un any Puigdàlber haurà tingut quatre secretaris-interventors.
Manel Carrera, que va ser alcalde amb majoria durant setze anys, va denunciar també que, ara, a l’equador d’aquesta legislatura l’equip de govern encara no ha fet cap projecte i només “s’ha dedicat a aturar coses i volen vendre que hem deixat endeutat el poble”.
També va fer referència a unes declaracions de l’actual alcalde, Pere Ferrer, en què aquest reconeixia que simpatitzants de CiU havien votat a les passades municipals la llista socialista per sortir representada a l’Ajuntament i formar un pacte per poder fer fora Carrera. En aquest sentit va dir, “mai hem qüestionat la legitimitat del nou equip de govern sortit d’unes eleccions democràtiques, però després d’aquestes declaracions no podem dir el mateix i el govern, al nostre entendre, és un govern nascut d’un engany i una manipulació de la que jo no en vull continuar formant part”.
Carrera presentarà la seva dimissió en el proper ple. Cal recordar que el número 3 de la llista, Àngel Jiménez, també ha presentat la seva dimissió. Les darreres paraules de Carrera van ser d’agraïment a tots els companys de partit en aquests darrers anys. “Marxo amb la tristesa que hi ha gent que ha intentat embrutar en els últims moments la meva vida política i la meva trajectòria que he assumit amb una gran il·lusió i amb voluntat de millorar el poble que estimo”.
El jove David Masdeu serà el nou portaveu d’IUP i els regidors que l’acompanyaran seran Isabel Cànovas i Josep Tello, tot i que aquest darrer ha manifestat el seu desig de renunciar al càrrec i per tant seria el següent de la llista, Josep Casas.
A partir d’ara el futur dels Independents a Puigdàlber sense l’home fort és tota una incògnita. El mateix Carrera deixava a l’aire alguna possibilitat com la desaparició d’IUP, la d’arribar a algun acord amb Unió o que tot es mantigui igual. Ara s’obre un període de reflexió. “Potser el fet que jo no hi sigui facilitarà les coses” va concloure Carrera.
 

També et pot interessar

Comentaris