CiU defensa el contracte d’un asessor per arreglar la gran desorganització

28/05/2009 - 09:26h

El grup municipal socialista ha realitzat aquesta setmana al mateix Ajuntament una roda de premsa per denunciar el que ells consideren “un fet molt greu que trenca amb el discurs de CiU sobre austeritat i transparència de les seves propostes”.
El portaveu del PSC Francisco Romero va explicar com el 22 de maig passat CiU va aprovar en Junta de Govern Local contractar un expert en matèria de recursos humans a través d’una comissió de serveis des de l’Ajuntament de Sant Cugat.
Romero va consultar l’expedient i el currículum vitae d’aquesta persona i va veure que, segons ell, “es tracta d’una persona que fins ara havia exercit de conserge i d’auxiliar d’administratiu a l’Ajuntament de Sant Cugat i ara se li assigna aquí una retribució de 14 pagues de 3.000 euros bruts mensuals que vol dir, amb seguretat social inclosa, una despesa de més de 50.000 euros anuals.

Sou de tinent d’alcalde
Segons Romero “és inacceptable que parlin de transparència quan estan contractant una persona amb categoria de conserge i se li assigni un sou de tinent d’alcalde. El sou d’un auxiliar administratiu de l’Ajuntament és menys de la meitat del que se li ha assignat al nou càrrec contractat”. Pels socialistes “s’ha contractat un càrrec de confiança sense passar pel ple i amagant el nivell retributiu. L’austeritat de CiU ens costa molts diners”.
Per Romero “s’ha d’anar de cara i si és polític és polític i si és tècnic és tècnic, però no barrejar els temes”.

Informes jurídics
Segons va explicar el portaveu del grup, segons els procediments de contractació de l’administració pública hi ha la possibilitat de contractar un càrrec de confiança però s’ha d’aprovar pel ple. En cas d’una altra modalitat la comissió de serveis entre administracions, aquesta es pot fer sempre i quan les categories i retribucions siguin assumibles però segons el PSC “en aquest cas no s’ha fet ni una cosa ni l’altra”.
Romero afirma que “podríem estar en un cas de frau de llei i per això ja hem demanat els corresponents informes preceptius als serveis jurídics i econòmics de l’Ajuntament”.
Per Ramon Zaballa “com les dedicacions de l’equip de govern són molt limitades, l’alcalde ha de fer una despesa extra per cobrir tots els serveis”.
La versió de CiU
Francisco Romero va treure aquest tema en la sessió de ple de dimarts al vespre, en l’apartat de precs i preguntes. Quan li va demanar explicacions, la regidora de Recursos Humans, Maria Josep Tuyà, va afirmar que s’havia contractat a un assessor de recursos humans “que treballarà sis mesos matí i tarda”. “A vosté el que li hauria de preocupar és que s’ha contractat perquè hi ha una gran desorganització interna a recursos humans. Hi ha un alt absentisme laboral perquè vosaltres no motivaveu a la gent i ara ell en sis mesos haurà d’arreglar el que vosalters no heu fet en 30 anys”.
No càrrec de continuitat
En declaracions al 3d8 Tuyà afirma que aquesta persona “porta 17 anys fent negociacions col·lectives en administracions públiques i per tant té tota l’experiència del món, per molt que no tingui titulació. Volem un bon conveni per tothom i ens hem de recolzar en gent que hi entèn”.
Val a dir que aquesta persona en qüestió té un càrrec a CCOO del qual ha renunciat durant els sis mesos que estarà a l’ajuntament de Vilafranca. “Jo crec que el critiquen perquè saben que és una persona molt bona. Potser vam anar molt ràpid per contractar-lo i d’això es queixen, però vam anar ràpid perquè dins de l’ajuntament hi ha molta desorgantizació”.
Informe del secretari
Segons Tuyà “ no és un càrrec de confiança perpetua a l’ajuntament sinó que la nostra voluntat és que només hi estigui sis mesos com a assessor especial i al no ser un càrrec de continuitat teníem diverses maneres de contractar-lo”.
Per la seva banda l’alcalde Pere Regull ha afirmat que aquesta persona només està contractada per sis mesos però que si l’informe que fa el secretari “no m’acaba de convèncer o no queda clar, no dubtaré en contractar a aquesta persona per una altra via, qeu n’hi ha moltes. L’important és saber que vindrà a l’ajuntament a donar un cop de mà i a organitzar el qeu estava desorgantizat”.
Molestos amb Tuyà
Per altra banda la Secció Sindical de CCOO ha enviat un comunicat on informen que en cap moment han estat informats ni de la contractació d’aquesta persona ni de perquè aquesta persona és necessaria. També diuen que no s’ha seguit cap procés de selecció i els hi sorpren que en un moment de contenció l’equip de govern contracti una persona amb un sou de 3.000 euros bruts mensuals. A més a més des de CCOO lamenten “les declaracions de mrenyspreu fetes cap als treballadores fetes per Tuyà en el ple municipal”. La regidora es va reunir ahir al vespre – amb l’edició del nostre setmanari ja tancada- amb el sindicat per tal de solucionar la situació.

També et pot interessar

Comentaris