Batet insisteix que la situació finançera de l’Ajuntament de Vilafranca és bona

28/05/2009 - 07:56h

En ser preguntats per la proposta de pressupost que ha presentat CiU, els regidors del PSC han volgut plantejar quina és la seva opinió. El cap de l’oposició, Francisco Romero, va apuntar que “CiU s’omple la boca d’austeritat i transparència però no és així”. Romero va afirmar que des del PSC creuen que la majoria de propostes que han fet els convergents són populistes i no es concreten en res.
Pel que fa a les afirmacions de CiU que diuen que l’anterior equip de govern va finançar obres per valor de 21 MEUR tenint en compte una venda de terrenys que no han venut,Romero es defensa dient “Quan parlem d’inversions, qualsevol ajuntament ho fa a més d’un any vista i crea patrimoni finançat amb un altre patrimoni. És impossible planificar sense temps i has d’esperar a la venda de parcel·les”.
Per a Romero, que ells hagin finançat obres pensant que vendrien terrenys “no justifica que en el pressupost que presenta CiU la despesa corrent es faci a mínims”. Romero afirma que “baixa un 50% en educació, un 15% en seguretat ciutadana i un 50% en medi ambient. Amb la situació que estem vivint això no pot ser”.
Distorsionar la realitat
Romero també critica que “per molt que CiU digui que fa molta més inversió que altres anys, el que està fent és seguir les inversions que nosaltres vam començar. No proposen res nou i no són ni el motor ni l’agent actiu que la gent necessita en èpoques de crisi. S’han de fer inversions noves per donar feina i això CiU no ho fa”. El socialista va cloure dient que “la seva proposta de pressupost ens espanta molt perquè creiem que no és adequada però continuarem parlant amb ells, no els tancarem la porta com ells van fer amb nosaltres”.
Per altra banda, l’exregidora d’Hisenda Maria Batet va demanar a CiU “que sigui més curós a l’hora de parlar de la situació financera de l’Ajuntament”. “L’Ajuntament està sanejat i no està bé dir el contrari perquè, en els darrers anys, hem presentat balanços positius dels comptes municipals, cosa que no fan ja en molts altres ajuntaments. Estem d’entre els menys endeutats i el que volen fer és distorsionar la realitat”.

També et pot interessar

Comentaris