ERC demana una audiència pública per les molèsties de l’AVE

21/05/2009 - 15:16h

El grup muncipal d’ERC a Vilafranca ha realitzat aquesta setmana una roda de premsa en què ha demanat “que es faci ús del sentit comú” i que l’equip de govern convoqui una audiència pública per informar a tots els vilafranquins i vilafranquines de l’assumpte dels sorolls i vibracions de l’AVE al seu pas pel municipi.El regidor vilafranquí Pep Quelart va explicar com amb l’anterior equip de govern (PSC) no va ser possible l’accés a la informació que tenien referent a les molèsties que pateixen els veïns pel pas dels trens. Aquesta informació, segons Quelart, no va ser mai facilitada tot i les reiterades demandes tant de ciutadans com també d’ERC.

Obrar en conseqüència
“És una de les preguntes que mai ens van contestar. L’únic que ens van dir va ser que hi havia un informe que evaluava si l’informe d’ADIF era complet o no i resulta que va dir que no. Però tot el que ens donaven eren explicacions vagues i fetes per polítics no experts en la matèria, sense continguts i només oratòries”, va explicar Quelart.
Amb el nou equip de govern de CiU, ERC considera que “ara li agafem la paraula a Regull del que deia i del que exigia per tant no creiem que tingui cap problema a convocar aquesta audiència pública que demanem. Tothom vol saber què està passant, no només els afectats més directament ja que té un impacte molt negatiu per Vilafranca”.
Per Pep Quelart, CiU “sempre ha defensat la necessitat que l’Ajuntament sigui el màxim transparent possible i no oculti informació als ciutadans i ara ha d’obrar en conseqüència”.
Pel regidor aquesta audiència pública ha de servir “per aprendre dels errors de la que va dur a terme el PSC” i s’ha de realitzar amb unes mínimes condicions.
Condicions
La primera és que l’audiència s’ha de convocar quan es tingui tota la informació, sense dilacions en el temps. En segon lloc s’ha d’exigir que les persones enteses (ja siguin tècnics municipals o no) assisteixin a l’audència per tal d’explicar de la manera més entenedora possible què s’ha fet, què no s’ha fet i quines són les possibles solucions, amb els pros i contres de cada una d’elles.
Per Quelart “l’última audiència va ser un aparador perquè no hi havia tota la informació que tenien. Ara cal que això es doni”.
Denunciar Adif
CiU va afirmar fa uns dies que, si calia, i com a últim recurs, tallarien la via del tren per demanar solucions a la problemàtica. En ser preguntat per si des d’ERC donarien suport a aquesta mesura, Quelart va dir que ERC en l’anterior audiència pública va demanar que ja que tenien certesa que se superaven els límits per les vibracions i que, per tant, podria tractar-se d’un delicte ecològic “se li havia de donar un termini breu a Adif per posar solucions reduint, de moment, la velocitat del tren. Si no feien res, nosaltres vam proposar denunciar-los a la justícia”.
Segons Quelart “no ens agrada haver de portar Adif davant d’un jutge, però és l’última opció que ens donen i així seria un jutge imparcial qui decidria. És una solució més assenyada que no pas tallar les vies del tren, que ja es veuria si es fa o no si la justícia tampoc ens empara”.
Decisions lentes
Tot i que fa just un mes que CiU està al capdavant de l’Ajuntament vilafranquí, a ERC se li va demanar una valoració del primer mes de CiU a l’alcaldia. Quelart va contestar que era una valoració “massa precipitada” però va apuntar que hi ha decisions “que ja s’haurien d’haver pres i no entenem perquè s’estan prenent d’una manera tan lenta, per molt que un nou govern necessiti temps per ubicar-se”.
Aquestes decisions són, per exemple, tornar a posar el carrer de Santa Clara en doble direcció i instal·lar una xarxa Wifi per tot Vilafranca “per un cost mínim”.
El pressupost
Pel que fa als pressupostos, Quelart va explicar que des d’ERC entenen que “aquesta és una decisió que no es pot prendre de manera precipitada perquè per elaborar-los cal una informació tècnica que no es té des de l’oposició. Aquesta fiscalització necessita un temps però de totes maneres ja tenim una primera proposta i anem avançant”.

També et pot interessar

Comentaris