Macias es compromet a Vilafranca a pressionar Adif perquè trobi solucions

alt
Avatar
14/05/2009 - 10:09h

El diputat i portaveu adjunt per Convergència i Unió al Congrés de Madrid, Pere Macias, va ser divendres passat a Vilafranca per pronunciar una conferència a l’Escorxador sota el títol “Infraestructures per després de la crisi”. Abans però, a mitja tarda, Macias, juntament amb el diputat al Parlament Joan Raventós i altres membres del partit van trobar-se amb els veïns afectats pels sorolls i les vibracions pel pas de l’AVE a l’estació de Renfe a Vilafranca. El diputat i portaveu adjunt per Convergència i Unió al Congrés de Madrid, Pere Macias, va ser divendres passat a Vilafranca per pronunciar una conferència a l’Escorxador sota el títol “Infraestructures per després de la crisi”. Abans però, a mitja tarda, Macias, juntament amb el diputat al Parlament Joan Raventós i altres membres del partit van trobar-se amb els veïns afectats pels sorolls i les vibracions pel pas de l’AVE a l’estació de Renfe a Vilafranca.

Apostar per la tercera via Martorell-Barcelona
Raventós va anunciar, en primer lloc, que el seu partit presentarà, els propers dies, a tots els ajuntaments de la comarca una moció per la qual s’insti Adif a construir la tercera via ferroviària entre Martorell i Barcelona, fet que permetria als penedesencs reduir en 25 minuts el trajecte actual fins la capital catalana. De la seva banda, Macias també va anunciar que, des del partit a Madrid, es pressionarà el màxim Adif perquè busqui les solucions possibles pel que fa al tema dels sorolls i les vibracions de l’AVE al pas per Vilafranca. Tal i com va dir fa pocs dies l’alcalde, Pere Regull, si Adif no escolta Vilafranca s’hauran de prendre mesures tan dràstiques com tallar la via d’alta velocitat, si cal, fet que van recolzar amb totes les seves conseqüències els diputats convergents, tot i que esperen que Adif recapaciti i escolti Vilafranca i no s’hagi d’arribar a aquest extrem.

Una Vilafranca de segona
Macias també va lamentar-se del fet que, amb les grans inversions que ha fet el Ministeri de Foment amb les obres del TGV, Vilafranca no n’hagi sortit beneficiada i, en canvi, molts veïns n’hagin sortit perjudicats amb els sorolls i les vibracions que han produït -i produeixen encara- esquerdes i malestar en molts veïns dels habitatges propers a la via. Macias va anar més enllà, mostrant l’exemple d’altres municipis com el Prat o l’Hospitalet de Llobregat on també ha passat el mateix i -sortosament per aquests municipis- gairebé ja s’han solucionat, cosa que no passa amb Vilafranca. “Adif hi va posar tècnics i recursos i els problemes s’han anat solucionant”, comentava Macias, que també es preguntava perquè Adif tracta d’una manera diferent Vilafranca i no fa el mateix que en aquestes dues ciutats. “Hi ha un greuge molt important perquè a Vilafranca encara s’està molt lluny de trobar solucions”, va cloure el diputat convergent.
Per acabar, Raventós també va explicar que Convergència ha fet moltes rodes de premsa per denunciar i reivindicar tots aquests problemes, precisament tot el contrari del grup socialista, de qui va dir “tenen molts diputats a Madrid que podrien donar un cop de mà en tot això”. Raventós es va mostrar confiat en què el tripartit defensarà la proposta no de llei per reivindicar la tercera via.

També et pot interessar

Comentaris