Rebuda institucional dels nous balladors de la festa major de Vilafranca d’enguany

20/06/2024 - 18:04h

És el segon any consecutiu que es fa aquest acte que va aplegar 140 persones.

El teatre Cal Bolet va acollir la segona edició de l’acte institucional de benvinguda als balls de la Festa Major organitzat pel Consell de la Festa Major i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca coincidint amb l’inici de la posada a punt per la propera edició de la festa i dels assaigs.

Es tracta d’una iniciativa del Consell de la Festa Major coordinada pels representants dels balls en aquest òrgan participatiu amb l’objectiu d’explicar a les persones que s’incorporen al seguici què implica i què representa ballar per Festa Major, com s’organitza la festa, quins agents i organismes hi participen i com interactuen entre ells. Tot i estar preferentment dirigit als nous balladors i balladores, també estaven convocades les dues persones responsables de ball i tots els membres dels balls que s’hi van voler afegir. En total van assistir-hi 140 persones.  

L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Cultura Àngels Dalmau i de l’alcalde Francisco Romero, dels representants dels balls al Consell de la Festa Major,  dels administradors d’enguany i dels ponents convidats Xavi Aranda i Fèlix Mach.

L’encarregada d’obrir l’acte va ser la regidora de Cultura Àngels Dalmau que va donar la benvinguda, va explicar-ne el funcionament i va presentar les persones que intervindrien.

Van agafar-li el relleu els administradors del 2024, Imma Badell, Imma Galofré, Josep Maria Feliu, Arnau Martí i Iris Serrà que van agrair als balls la feina que duen a terme per la Festa Major.

A continuació, dos excomponents del Ball de Diables i de diferents òrgans de participació de la festa Xavi Aranda i Fèlix Mach va fer una introducció història de la festa i del que representa a nivell local i a nivell de país, des que van arribar les relíquies de Sant Fèlix fins l’actualitat.

En acabar van agafar la paraula els representants dels balls al Consell de la Festa Major que van explicar el funcionament d’aquest òrgan, quins són els organismes participatius que intervenen i quin funció tenen, què és i perquè serveix el protocol de la festa, quins projectes de millora s’han treballat i s’estan treballant i quins reglaments afecten als balls. També van fer èmfasi amb el que implica i representa ballar, el que espera el públic, en la cura que s’ha de tenir del vestuari, el material, la coreografia i el patrimoni del ball. Finalment, es van posar a disposició dels balladors i balladores per qualsevol inquietud que pugui sorgir.

Després d’aquesta explicació, es va fer un petit qüestionari en línia amb preguntes del funcionament de les cercaviles i processons per plantejar reflexions i transmetre missatges d’una manera més distesa.

Va tancar l’acte l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero que va tenir unes paraules d’agraïment pel Consell de la Festa Major, pels administradors del 2024 i pels balladors que faran possibles les cercaviles i processons de la propera edició de la festa.

L’acte es va tancar amb una copa de cava i un petit refrigeri.

També et pot interessar

Comentaris