La temporada d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori tanca amb més públic que mai

20/06/2024 - 11:01h

S’han fet 43 espectacles adreçats a públic adult i familiar amb un balanç de més de 10.000 espectadors.

Un cop finalitzada la programació d’espectacles professionals del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Maria Rosa Juncosa, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha fet un balanç molt positiu de la temporada d’arts escèniques i musicals entre setembre del 2023 i juny de 2024.

Entre aquests mesos, s’han dut a terme un total de 43 espectacles adreçats a públic adult i familiar, dels quals 15 van exhaurir entrades amb setmanes d’antelació. Artistes com Eduard Farelo, Mia Esteve, Julieta, Nil Cardoner, Laura Aubert, Sílvia Bel, Miriam Iscla, Mercè Arànega, La Ludwig Band, Antònia Font, David Palau, Miki Esparbé, Josep Maria Flotats, Clara Segura o Marta Marco han passat pels escenaris dels dos equipaments municipals.

Com a aposta per donar visibilitat als projectes i artistes locals, 13 de les propostes programades han comptat amb el segell ‘Com a casa’. El públic de Cal Bolet i l’Auditori ha pogut gaudir del talent de les actrius penedesenques Aina Tomàs i Gisela Guitart, dels músics de la Penedès Film Orchestra capitanejats pel quintinenc Pere Gual i dels espectacles dirigits per Jordi Casanovas i Daniela Feixas, entre d’altres. A més, al llarg de la temporada s’han vist 2 espectacles de la Sala Flyhard i 4 concerts de la Camerata Penedès, companyia i orquestra residents a Cal Bolet i l’Auditori, respectivament.

Compromís social

Un total de 9.000 persones han gaudit dels espectacles que es programen directament des del servei de Cultura adreçats tant al públic adult com al familiar, i la Xarxa, entitat que gestiona una part de la programació infantil i juvenil, ha tingut 1.073 persones de públic.

Pel que fa als abonaments, es van adquirir 669 ‘Vine 10’, 185 ‘Vine 4’, 53 ‘Vine 2’ i 38 ‘Vine Camerata’. Pel que fa al públic jove, aquest opta per comprar les entrades a través de la plataforma Cultura Jove, que ofereix entrades per al jovent d’entre 18 i 30 anys a preu bonificat. Fruit del compromís social i cultural del programa Apropa Cultura al qual l’Ajuntament de Vilafranca està adherit, 45 entitats del Penedès que treballen amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat han gaudit d’una experiència cultural.

Per acabar, cal destacar que durant aquesta temporada, el servei de Cultura ha generat sinergies amb els festivals Hivernacle, Barnasants, EVA, Vilapensa, Paraules als Claustres i amb el Teatre Lliure, que han esdevingut un complement de qualitat en la programació. També ha comptat amb la coŀlaboració del servei de Joventut i Educació del mateix Ajuntament, de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, de l’escola d’art Arsenal, de les escoles de dansa de Vilafranca, dels Castellers de Vilafranca, de la Gueralda i del Cineclub Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris