Doble homenatge a Pete Seeger aquest dissabte a Vilafranca

20/06/2024 - 09:15h

El cicle Paraules als Claustres oferirà un doble homenatge al cantautor i activista nord-americà amb un concert i una exposició.

El cicle Paraules als Claustres oferirà aquest dissabte un doble homenatge al cantautor i activista nord-americà Pete Seeger. Una exposició i un concert seran els dos actes que, a partir de les 19h, tindran lloc al claustre de Sant Francesc.

“Pete Seeger, el poder transformador de la cançó” és el títol de l’exposició que fins al 14 de juliol es podrà visitar a la sala fosca del Claustre de Sant Francesc. Una exposició creada per Ramon Nadal, un dels millors especialistes en Seeger a casa nostra, que repassa la vida, l’obra i el pensament d’aquest músic, folklorista, cantant i activista nord-americà. Considerat un dels pares del folk, Pete Seeger (1919-2014) lluità per moltes causes: pels drets del treballadors, contra la discriminació racial, a favor del pacifisme, l’ecologisme i la justícia social. A través de la música i del seu testimoni va demostrar -com pocs- el veritable poder transformador de la cançó per a construir un món millor. L’exposició ha estat cedida per l’associació Amics de Pete Seeger, nascuda l’any 2017 i amb seu a la ciutat de Reus.

L’acte inaugural de l’exposició serà a les 19h i intervindran August G. Orri en nom de l’associació Amics de Pete Seeger, i Ramon Nadal, com a primer president i fundador  de l’entitat i autor dels textos i de la tria de fotos que formen part de l’exposició. També hi intervindran Pere Camps, director del festival BarnaSants i Iolanda Segura, portaveu nacional del sindicat USTEC.

A les 20h, al pati del Claustre tindrà lloc el concert a càrrec del grup Els Seegers, una formació creada l’any 2002 i formada per Pep Gassol, August G. Orri i Rah-mon Roma que des de la seva creació ha anat escampant el repertori de Pete Seeger arreu del país donant a conèixer la seva figura. 
Arran de la mort del cantant, l’any 2014, van participar en diversos homenatges col·lectius i, des de l’any 2019, amb motiu del centenari del seu naixement, col·laboren en els actes que es fan cada any a Benifallet sota el lema “Encara podem canviar el món”. Conceben les seves actuacions com a concerts participatius perquè tal com deia Seeger, si el públic no canta als meus concerts és que no ho he fet bé.

El cost de l’entrada als dos actes, exposició i concert és de 4 € i es pot adquirir online a través de espectacles.vilafranca.cat o bé una hora abans de l’inici al mateix claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris