Vilafranca serà Ciutat del Bàsquet Català 2025

18/06/2024 - 15:22h

S’organitzaran partits, tornejos i activitats socials i culturals durant tot l’any

La Federació Catalana de Bàsquet (FCB), per mitjà de la Fundació del Bàsquet Català, i l’Ajuntament de Vilafranca han signat aquesta setmana un acord per convertir l’any que ve la capital altpenedesenca en Ciutat del Bàsquet Català 2025.

Es tracta d’un nomenament que cada any recau en una ciutat catalana diferent (enguany és Martorell), i que consisteix en l’organització d’un ampli ventall d’activitats, tant esportives com culturals i lúdiques, pensades per promocionar l’esport de la cistella. “Per Vilafranca és una gran oportunitat de difondre els valors d’un esport com el bàsquet i, al mateix temps, de reforçar la nostra capitalitat”, assenyalava l’alcalde, Francisco Romero.

Casal i Xamba
Per tirar endavant la iniciativa, la Societat Esportiva Casal i el Club Esportiu Xamba coŀlaboraran en l’organització de les diferents activitats, que s’allargaran durant tot l’any. El programa i el calendari encara no es coneix. Després de l’estiu, una comissió formada per la FCB, l’Ajuntament i els dos clubs establiran quins actes es duran a terme i quan. Se sap ja que hi haurà tornejos de diferents categories de base i també partits masculins i femenins. Caldrà saber si Vilafranca acollirà competicions sèniors i quines poden ser aquestes competicions.

En l’àmbit cultural, es preveuen exposicions, xerrades i activitats lúdiques. El Club Esportiu Xamba, per exemple, celebra els seus 40 anys d’existència durant el 2025 i organitzarà una exposició vinculada amb aquesta efemèride. També la Societat Esportiva Casal preveu una exposició.

Des de l’any 2000
La Fundació del Bàsquet Català va iniciar fa gairebé un quart de segle el projecte de la Ciutat del Bàsquet Català. Des d’aleshores, el llistat de ciutats que han participat en la iniciativa és molt extens. Tortosa, Tarragona, Vic, Manresa, Sitges, Reus, Balaguer, Banyoles, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Hospitalet, Lleida o Girona, entre d’altres, ho han estat.

També et pot interessar

Comentaris