Entra en funcionament l’Aula Mentor de la Bisbal del Penedès

Presentació del nou servei al municipi bisbalenc (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
17/06/2024 - 16:39h

Es troba ubicada al Centre Municipal de Cultura i es tracta d’un programa de formació oberta que permet fer cursos a distància.

La Bisbal del Penedès ha posat funcionament l’Aula Mentor, ubicada al Centre Municipal de Cultura. Es tracta d’un programa de formació oberta vehiculat a través del Ministeri d’Educació i Formació Professional que permet fer cursos a distància en diferents àmbits, amb l’objectiu de millorar la qualificació de les persones adultes.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès s’ha habilitat un espai físic per poder oferir el suport i assessorament de l’administradora de l’aula -que alhora és la tècnica d’Ocupació- i, a més, s’ofereix un espai per fer les classes, per donar servei a aquelles persones que no tinguin ordinador o internet a casa.

Des de l’Aula Mentor de la Bisbal del Penedès s’ofereixen més de 200 formacions sense requisits previs d’accés. Així, les persones poden millorar les seves competències bàsiques professionals de forma còmoda i flexible. Els cursos que s’ofereixen són d’àrees tan variades com els idiomes, la digitalització, emprenedoria, administració i gestió, agricultura, disseny i arts gràfiques, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, imatge personal, imatge i so, indústries alimentàries, informàtica i telecomunicacions, fusta i moble, sanitat, seguretat i medi ambient, serveis socioculturals i a la comunitat, tèxtil i confecció, vidre i ceràmica, hostaleria i turisme o competències bàsiques no professionals.

Aquestes formacions tenen un cost de 48€ per als 2 primers mesos de matrícula i, posteriorment, si l’alumne no ha finalitzat el curs, té l’opció d’ampliar la matrícula en funció de les serves necessitats i disponibilitat. Durant tota la formació, un tutor fa el seguiment de l’alumne. En acabar el curs, es fa un examen presencial a la Bisbal del Penedès, amb validesa oficial, i el Ministeri d’Educació i Formació Professional expedeix un certificat d’aprofitament de la formació.

El sistema formatiu està dissenyat per impulsar i millorar les competències personals i professionals de la ciutadania, promovent l’ús eficient de les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa de formació oberta “Aula Mentor” és una iniciativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional amb una dilatada experiència de col·laboració amb diferents entitats per al desenvolupament i l’articulació territorial. L’objectiu fonamental del programa és millorar la qualificació de les persones adultes, ampliar-ne la cultura i promoure el desenvolupament de les seves capacitats i competències, mitjançant entorns de formació que empren les tecnologies de la informació i la comunicació.

Durant la presentació duta recentment, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va explicar que “el que pretenem és donar eines a la ciutadania perquè puguin millorar i adquirir nous coneixements en l’àmbit professional però també en l’àmbit personal.  Creiem que és una bona aposta perquè es tracta de formacions flexibles, oferim una aula física per a qui ho necessiti i, a més, les persones comptaran amb el suport de l’administradora de l’aula per resoldre qualsevol dubte que els pugui sorgir”. La batllessa bisbalenca ha explicat que “al Baix Penedès, hi estan adherits Calafell i a Cunit. Nosaltres som el tercer municipi de la comarca que oferim aquest servei”.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar al Servei d’Ocupació Municipal de la Bisbal del Penedès a través del telèfon 621 27 70 75 o enviant un correu electrònic a ocupacio@bisbalpenedes.com

També et pot interessar

Comentaris