El festival Musciveu encara la recta final amb dos concerts aquest cap de setmana

13/06/2024 - 11:02h

Judit Nedderman actua dissabte als jardins del celler Oriol Rossell i un tribut a Queen, diumenge als jardins de Codorníu.

Aquest serà un cap de setmana musicalment molt intens, ple d’emocions i ritme en el marc del Festival Solidari Musicveu que organitza la fundació Pinnae. I és que, per una banda, demà dissabte, a les 8 del vespre, Judit Neddermann presentarà el seu cinquè disc, LAR, acompanyada per les veus de Nacho Melús i Nerea Pozo als jardins del Celler Oriol Rossell, de Castellet i la Gornal.

Serà una tarda molt especial, en què Neddermann, a banda de presentar el seu darrer treball, també interpretarà la cançó que va presentar en societat divendres passat, ‘Avui és el millor dia’, i que està dedicada a la lluita contra la malaltia de l’ELA, justament l’acció social també del Festival Solidari Musicveu d’enguany.

LAR és un disc on Judit Neddermann torna a casa, honora les seves arrels i s’envolta de la seva banda de sempre per crear i compondre cançons que busquen l’amor, la pau, la celebració i la llum. Un disc d’agraïment de l’artista envers les influències que l’han marcat fins ara en la seva carrera musical, com són la música brasilera i el folklore ibèric. El resultat és un conjunt de cançons alegres i naturals com ella mateixa.

Homenatge a Queen

I per diumenge, a les 8 del vespre, els espectadors podran tornar a viure els himnes universals i les poderoses balades que sonaven en multitudinàries macrofestes i estadis de futbol durant els anys 70 i 80 quan la banda Queen hi actuava. Un concert per emocionar-se amb les mítiques cançons del grup com ‘We Are the Champions’ i ‘I Want to Break Free’, per cantar com ‘We Will Rock You’ o ‘Bohemian Rhapsody’ i per moure el cos al ritme d’‘Another One Bites The Dust’.

Fer un bon homenatge a Queen és una tasca difícil, no és fàcil rendir homenatge a una llegenda que té el club de fans més antic del món, segons el Llibre Guinness dels Rècords. Però Remember Queen ‘A Tribute to Queen’ aconsegueix capturar tant el so original com l’estil personalíssim amb Piero Venery, que escenifica amb total simbiosi, dinamisme i energia l’emblemàtica figura del seu líder, Freddie Mercury, i la posada en escena que van catapultar Queen a la fama internacional. Les entrades estan disponibles a www.musicveu.cat i a també es poden adquirir a la taquilla del Fòrum Berger.

Vessant solidari

En aquesta desena edició del Festival Solidari Musicveu ‘Fem música solidària per a la cura de l’ELA’ es dona suport a la investigació per la cura de l’ELA, una acció social vinculada a través de les entitats Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls i Associació Catalana d’Afectats d’ELA (Penedès-Garraf) i que destinarà els seus beneficis als equips d’investigació de l’ELA de l’Hospital de Bellvitge.

Últims concerts

El festival encara la recta final de la temporada amb els tres últims concerts. El primer serà el 29 de juny al celler Jean Leon de Torrelavit, amb l’actuació de Clarence Bekker Band, que farà un recorregut pels grans hits dels 90. El 7 de juliol serà el torn de les havaneres en femení amb Les Anxovetes. Serà a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú. I el darrer concert serà el tribut a Supertramp, el 20 de juliol a les caves Rovellats amb The logical Group. Les entrades es poden comprar al web www.musicveu.cat.

També et pot interessar

Comentaris