L’espectacle “Guimerà, dones, poder, passió” es presenta a Cal Bolet el dijous dia 20 de juny

13/06/2024 - 10:36h

És una producció de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, amb la participació del TAT de Vilafranca, ACR de Fals i el grup La Torre de Les Gunyoles.

Dins el marc de la celebració de l’any Guimerà, en commemoració del centenari de la mort del dramaturg català, la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya ha produït un espectacle titulat “Guimerà, dones, poder i passió ” que es presenta el proper dijous dia 20 de juny al Teatre Cal Bolet de Vilafranca ales 20:30 hores.

L’obra és un breu repàs a la figura del gran escriptor català, no només com a autor teatral sinó també sobre la seva acció política catalanista, poeta i prosista. Es recorda el seu famós discurs a l’Ateneu Barcelonès defensant la llengua i cultura catalana i es presenten fragments de tres espectacles de caire naturalista més coneguts i reeixits: Maria Rosa (1994) Terra baixa ( 1897) i La filla del mar (1900) . D’aquestes obres es mostren els monòlegs de les seves protagonistes i heroïnes, dones amb molta força que lluiten per la dignitat i que ens sonen molt actuals. Sens dubte Guimerà va saber retratar de manera atrevida i moderna aquest personatges que van viure al límit i en la marginació, denunciant amb valentia i força poètica la seva situació.

L’espectacle s’organitza amb fragments d’aquest monòlegs i els moviments d’una ballarina de dansa contemporània que acompanya i uneix a les tres dones protagonistes. Es complementa l’espectacle amb dos músics en directe que creen un potent espai sonor acompanyant els textos de Guimerà. La direcció ha anat a càrrec de Valeri Laguna del Taller d’Assaig Teatral (TAT) de Vilafranca i Francesc Parcerisas del grup teatral ACR de Fals. Les actrius són Sandra Olmedo, Txell Miret, Anna Fuhui Gol i Mireia Segura. La ballarina de dansa contemporània és Nàdia Pessarodona, els músics en directe són Cinta i Josep Macià i les cançons de l’obra són de Lluís Giménez, amb la col·laboració de l’equip tècnic del TAT vilafranquí i el ACR de Fals.

També et pot interessar

Comentaris