El X Premi Rosa Florido premiarà la millor obra de teatre amateur de creació pròpia

10/06/2024 - 16:59h

Aquest dijous tindrà lloc l’acte de lliurament del guardó, dirigit a grups amateurs de teatre i escoles de formació d’actors i actrius de Catalunya.

Com cada any, el Casal de Vilafranca, en aliança amb la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, organitza l’acte de lliurament
del Premi Rosa Florido. Un guardó que busca fomentar la creació teatral i literària a Catalunya i que atorga un premi en metàl·lic i la possibilitat d’actuar al teatre centenari del Casal de Vilafranca.

L’acte, emmarcat en el Dia de l’Associacionisme Cultural, tindrà lloc aquest dijous 13 de juny a les 19 h al Teatre Casal de Vilafranca, on enguany també es celebraran els deu anys del premi i els vint de l’Escola de Teatre Casal. A més del lliurament del premi, tindrà lloc la representació de l’obra “Montse i la solitud no volguda” del grup de teatre d’adults de l’Escola de Teatre Casal, dirigida per Mario Larrubia i Maria Jesús de la Rosa; i l’actuació de Laia Soler, alumna de cant de l’Escola de Teatre Casal, dirigida per Virts Martos.

Cal destacar la gran participació d’enguany al concurs, amb 15 grups (4 més que l’any passat) i també l’augment d’actors i actrius joves; així com l’alt nivell de les propostes, que giren cada cop més al voltant de la crítica social amb temàtiques com: la salut mental, la gent gran, la sequera… Aquest any el premi compta també amb molta diversitat de gèneres teatrals presentats: comèdia, documental, familiar, etc.
En aquesta dècada d’història, el Premi Rosa Florido s’ha consolidat com un referent en el panorama teatral amateur català. Des del Casal de Vilafranca es treballa per continuar impulsant el llegat de la Rosa i fer-ho amb un esperit que permeti arribar encara més lluny. Com a novetat d’enguany, Arç Cooperativa s’incorpora com a nou patrocinador del premi donant suport a la seva continuïtat.

També et pot interessar

Comentaris