Els Xicots fan el cinquè 5d7 de la temporada a Olesa de Montserrat

10/06/2024 - 11:10h

Els vilafranquins continuen amb el treball intens per portar a plaça el 4d8 i la td7.

Dissabte passat a la tarda els Xicots van participar en la Diada de Santa Oliva, que se celebra a Olesa de Montserrat. Hi van actuar acompanyats per la colla que feia d’amfitriona, els Castellers d’Esparreguera, i pels Castellers de Berga. Van confirmar la seva voluntat de no abaixar el llistó dels 7 pisos i mig, amb la consecució del cinquè 5d7 de la temporada.

Els Xicots van donar el tret de sortida a les seves rondes de castells, amb el 4d7, també el cinquè descarregat enguany, i que els va servir per continuar treballant l’estructura que volen tornar a pujar un pis més com més aviat millor.

En segona ronda van encarar el cinquè 5d7 de la temporada. L’estructura composta es va completar de nou, tot i que es va haver de salvar alguns desajustats als pisos superiors, que van fer treballar més del compte a la colla vilafranquina, i que a la vegada, van generar el reconeixement del nombrós públic.

Per finalitzar les rondes de castells, van fer el 3d7, amb el que era el 21è castell de set pisos de la temporada. Hi van estrenar una petita cassoleta. Van tancar la diada amb 3 pilars de 4 simultanis.

Els Castellers d’Esparreguera van fer el 5d7, el 7d7 i el 4d7 amb l’agulla, i van acabar amb 2 pilars de 4, i 2 pilars de 4 portats al balcó. Per la seva banda, els Castellers de Berga, van completar el 3d6, el 3d6 amb l’agulla, el 4d6, i el pilar de 5.

El següent compromís dels Xicots serà aquest diumenge dia 16 de juny, a la Bisbal del Penedès, a la diada de l’apadrinament que organitzen els seus fillols, els Bous de la Bisbal, on també compartiran plaça amb els Nois de la Torre.

La colla fa una crida a assistir als pròxims assajos per avançar en els reptes en els quals fa setmanes que treballa, com ara el 4d8, i la torre de 7, castells que tenen ganes de portar a plaça, i pels que necessiten un treball extra a l’assaig. Dimarts a les 20 h, assaig de torres i pilars. Dimecres a les 21 h. Assaig general, i divendres a les 22 h, darrer assaig general abans de la Diada de la Bisbal.

També et pot interessar

Comentaris