El Claustre de Sant Francesc acull el recital ‘Esgarrapant la nit… poesia en femení’

06/06/2024 - 17:34h

Serà aquest dissabte amb Eduard Iniesta a la guitarra i David Alegret a la veu.

Esgarrapant la nit… poesia en femení és un recital poètic i musical que aquest dissabte 8 de juny, a les 20 hores, es podrà veure al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, dins del cicle Paraules al Claustres. Eduard Iniesta a la guitarra i David Alegret a la veu expliquen en aquest muntatge que encara estem lluny d’assolir la igualtat de gènere i que, en aquest sentit, també els homes s’hi han d’implicar, perquè som massa a prop de la nit, de la foscor i, per això, volen esgarrapar-la amb la veu de les nostres poetes, a través de les seves paraules, dels seus versos i de la seva música.

Amb l’objectiu d’enaltir el paper de la dona en la poesia, el compositor Eduard Iniesta ha creat aquestes cançons de poetesses, una col·lecció de lieds sobre poemes enormes interpretats per David Alegret. S’hi escoltaran poemes d’Anna Dodas, Teresa Colom, Rosa Leveroni, María Mercè Marçal i Sonia Moll, entre d’altres. Aquest recital neix des del convenciment de la important tasca que poden desenvolupar els homes, si aposten per un paper més actiu en la lluita per cercar la igualtat de drets entre homes i dones i assolir junts aquest fi.

Eduard Iniesta (Barcelona, març de 1968) és compositor d’una música singular i emotiva que fa que quan l’escoltis, la reconeguis com a seva. Especialitzat en instruments de doble corda i un referent de la música mediterrània, va començar a tocar la guitarra a l’edat de 9 anys adquirint una sonoritat especial que trasllada a tots els instruments que toca, a cavall entre la música clàssica i la popular. Estima la música al marge dels estils i fugint de les etiquetes. Fruit d’això, la seva música l’ha desenvolupat amb artistes tan diferents com Mercedes Sampietro, Marina Rossell, Gemma Humet, Marco Mezquida, Carles Sabater, Maria del Mar Bonet o Marc Parrot, i compta amb  col·laboracions com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Teatre del Liceu, OBC o  Josep Carreras. 
Seu és l’espectacle Ma, me, mi… Mozart , encàrrec de L’Auditori de Barcelona, amb 10 anys en cartellera. També ha fet els arranjaments i la direcció musical de l’espectacle Big Bang Beethoven per al Palau de la Música Catalana i ha creat la Cantània 2019 A de Brossa. Compositor d’obres per a orquestra i obres per a veus blanques, també és membre d’honor de l’Acadèmia de la Música.

El barceloní David Alegret és tenor. Va estudiar al Conservatori Superior de Música amb el contratenor Xavier Torra, i va finalitzar els seus estudis a la Musik Akademie de Basilea amb el baríton Kurt Widmer. Reconegut com a gran especialista en el repertori rossinià i mozartià, on brilla la puresa natural de la seva veu, la seva tècnica i la seva emotiva musicalitat. David Alegret ha cantat extensament en teatres d’arreu d’Europa i als festivals de Garsington, Pesaro (ROF) i Pergolesi-Spontini de Jesi, entre altres. 
També és molt actiu en el repertori contemporani, participant a les estrenes de les òperes Les Bienveillantes d’Héctor Parra a l’Opera Vlaanderen i L’enigma di Lea de Benet Casablancas al Gran Teatre del Liceu. En el  terreny de l’oratori, ha interpretat des de Monteverdi fins a la música dels nostres dies, passant especialment per Bach, Händel, Mozart, Haydn, Beethoven i Rossini. 
David Alegret és un reconegut intèrpret de recital, amb un repertori on destaquen el lied alemany i la cançó d’autor català. El seu darrer disc Impressions de natura amb el pianista Daniel Blanch ha rebut crítiques excel·lents.

Esgarrapant la nit…poesia en femení és un espectacle que pertany al cicle Paraules als Claustres que organitza el servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.
La durada de l’espectacle és de 60 minuts i el preu de l’entrada és de 4 €.
La venda d’entrades està oberta online en aquest enllaç o una hora abans de l’inici de l’espectacle al mateix Claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris