La galeria Palmadotze inaugura dissabte l’exposició ‘El teatro de las formas’

06/06/2024 - 15:13h

L’artista alemanya Claudia Terstappen presenta una exposició on reuneix una selecció de fotografies de paisatges i escultures de ceràmica que estableixen connexions entre superfícies, estructures i formes naturals.

La galeria Palmadotze inaugura aquest dissabte, a les 12 del migdia, l’exposició ‘El teatro de las formas’, una mostra individual de l’artista alemanya Claudia Terstappen en què utilitza l’escultura, la fotografia i el vídeo per expressar les seves idees; en un llenguatge visual que està intensament emmotllat pel nostre entorn natural.

L’exposició reuneix una selecció de fotografies de paisatges i escultures de ceràmica, que estableixen connexions entre superfícies, estructures i formes naturals. Les seves fotografies són una resposta directa a la seva experiència d’estar immersa en la selva i les muntanyes, mentre les seves obres escultòriques tradueixen aquesta experiència en noves formes. Aquí el color ocupa un lloc important; serveix per camuflar l’origen de les formes i atorgar a l’obra un poder simbòlic com a objecte de desig.

Ambdues obres fragmenten la natura aïllant-ne algunes parts, i així fixa la nostra atenció sobre el misteri, el poder i la diversitat de les formes que construeixen l’essència de la nostra existència.

Segons explica Terstappen, quan fa una fotografia té en compte diferents aspectes: la llum, el color, la composició i, de vegades, la puresa –mirada i sensació. No està interessada a representar espais idíŀlics amb les seves fotografies, sinó més aviat a reflexionar sobre la màgia de la natura, evocant records que tracen connexions amb possibles històries, compartides i personals. La immensa diversitat de formes naturals també ha esdevingut el catalitzador de les seves escultures. No és tant el tema el que li interessa, sinó la traducció del tema en abstracció perquè les obres romanguin obertes a una xarxa infinita d’interpretacions.

Dues disciplines

Claudia Terstappen es va formar com a escultora, però durant més de tres dècades ha treballat amb el mitjà fotogràfic. En alguns aspectes, la seva pràctica artística s’ha desenvolupat entre aquestes dues disciplines, ja que conserva un gran interès per l’escultura que provoca una trobada física en l’espai, però utilitza el mitjà de dues dimensions de la fotografia per documentar i reiterar aquestes experiències.
Claudia Terstappen (Arnsberg, Alemanya, 1959) va estudiar escultura en relació amb l’arquitectura i la fotografia a l’Acadèmia d’Art de Düsseldorf (Alemanya). La seva trajectòria l’ha portat a treballar i viure a Düsseldorf, Londres, Nova York, Hong Kong i Barcelona abans de traslladar-se a Austràlia a finals del 2004, on va passar mesos vivint i viatjant per llocs remots del país; aquestes experiències continuen sent una gran font d’inspiració per al seu treball. Des del 2018 divideix la seva pràctica entre Melbourne i Barcelona.

Ha estat professora d’art en diferents universitats i acadèmies i la seva obra ha estat exposada internacionalment des dels anys 80 arreu del món.

També et pot interessar

Comentaris