Joel Merkler, un gelidenc que s’ha proclamat campió d’Europa de rugbi amb l’Stade Toulousain

Joel MERKLER PEREZ of Stade Toulousain during the Top 14 match between Bordeaux and Toulouse at Stade Matmut Atlantique on March 24, 2024 in Bordeaux, France.(Photo by Anthony Dibon/Icon Sport) – Photo by Icon Sport
02/06/2024 - 19:42h

Merkler, de pare anglès, juga a França des de fa anys

Gelida té des de fa pocs dies un campió d’Europa de rugbi. Es tracta de Joel Merkler, un gelidenc nascut el 2001, d’1.94 metres d’alçada i 130 kg de pes, que des de fa sis anys juga a l’Stade Toulousain francès, un dels millors clubs del món que la setmana passada es va proclamar campió d’Europa de clubs després de derrotar el conjunt irlandès del Leinster (31-22). Va ser un duel molt intens disputat al Tottenham Stadium de Londres que va resoldre a la pròrroga (15-15).

La història d’aquest gelidenc convertit en referència del rugbi és curiosa. Va jugar al futbol a Gelida fent de porter fins als 13 anys. Malgrat això, la seva autèntica afició era el rugbi. El seu pare, David Merkler, nascut a Anglaterra, li va transmetre l’amor per aquest esport i ell va decidir provar sort.

La seva primera experiència va ser al Sant Cugat, però el seu objectiu era entrar a formar part d’algun club francès. França és una potència mundial de rugbi i el país viu amb molta passió aquest esport. Va demanar la incorporació a diferents clubs del campionat francès i, finalment, l’Stade Toulousain, davant l’interès demostrat per altres entitats, li va oferir una plaça a les categories inferiors. Era la temporada 2017/2018 i Merkler va decidir provar sort.

Des d’aleshores la seva progressió ha estat constant. Aquesta temporada 23/24, però, ha estat la de la seva explosió. Amb l’Stade Toulousain s’han fet un lloc estable en el primer equip. A la final de la Copa d’Europa davant els Leinster va entrar al terreny de joc en el minut 55 i es va convertir en una peça important dels francesos a la pròrroga. L’Stade Toulousain ha guanyat 6 vegades aquesta competició. Merkler, a més, és el primer jugador català i espanyol que guanya un títol d’aquesta rellevància.

També et pot interessar

Comentaris