Quinze colles participen a la VII Trobada Bastonera Infantil i Juvenil de Catalunya

28/05/2024 - 10:42h

Dissabte passat la capital del cava va acollir una quinzena de colles d’arreu del territori. 

Sant Sadurní  va acollir dissabte la VII Trobada Bastonera Infantil i Juvenil de Catalunya, amb la colla bastonera de la capital del cava com a amfitriona en l’any que es compleix una dècada des de la seva creació. Quinze colles d’arreu del territori van desplaçar-se fins a la plaça de l’Ajuntament en cercavila, on van oferir balls individuals i un ball final conjunt.

La jornada va començar a quarts d’onze amb visites al Cava Centre i  la fàbrica de xocolata, tallers de balls populars i de dansa urbana, amb les escoles de dansa locals i entitats de folklore local, amb l’objectiu de donar a conèixer, potenciar i fomentar la relació entre els infants de les diferents colles convidades i exhibició dels balls populars i d’escoles de dansa i associacions de Sant Sadurní, amb vermut final de germanor.

A la tarda la cercavila de les colles bastoneres va anar fins a la plaça de l’Ajuntament, on cada colla va oferir els seus balls de lluïment, que van acabar amb una ballada conjunta de totes les colles.

En el torn de parlaments l’alcalde Pere Vernet; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida Moya; la regidora de Cultura, Marta Castellví; el president del Ball de Bastons, Jordi Esteve; la presidenta D’ABPSS i el cap de colla de bastons van felicitar-se de l’èxit de la trobada i van ressaltar la importància de poder acollir aquestes iniciatives, que referma el compromís de Sant Sadurní amb la cultura popular. En el torn de lliurament d’obsequis es va felicitar la puntaire creadora de la bandera dels bastons, Rosita Llopart.

També et pot interessar

Comentaris