Axel Acosta (TriCalafell) es proclama campió de Catalunya infantil de triatló

27/05/2024 - 13:23h

Aconsegueix classificar-se pel campionat d’Espanya d’Autonomies

El triatleta calafellenc Axel Acosta (TriCalafell) es va proclamar campió de Catalunya infantil de triatló durant el trascurs de la tercera edició del Triatló Calafell celebrat al municipi del Baix Penedès. Acosta va superar Alex Pérez (Club Natació Barcelona) i Mario Coizeau (independent). El triomf permet Acosta obtenir plaça directa per representar Catalunya al campionat d’Espanya d’Autonomies que es disputarà a Mérida el proper 30 d’aquest mes de juny.

La victòria d’Acosta és un fet històric tenint en compte que es tracta del primer triatleta calafellenc i baixpenedesenc que aconsegueix un campionat de Catalunya en una modalitat esportiva tan exigent com el triatló.

Més enllà del triomf individual d’Axel Acosta, la tercera edició del Triatló Calafell va ser un èxit organitzatiu que va omplir el municipi d’activitat. La victòria en la prova d’adults en categoria masculina va ser per Teo Blanxart del Club Natació Barcelona, seguit en segona i tercera posició d’Alan Teixidó i Manuel Jesús respectivament, ambdós del Club Prat Triatló 1994. En categoria femenina, Helena Pujol del P.C. Bonavista-Collbaix, seguida d’Abril Andrino i de June Martínez, ambdues del Club TriCalafell van aconseguir el primer, segon i tercer lloc respectivament.


Campionat de Catalunya
En la prova Jove que enguany era Campionat Nacional de Catalunya infantil, cadet i juvenil, els resultats van ser el següents: en categoria infantil femení, la victòria i el Campionat Nacional de Catalunya va ser per la triatleta del Prat Triatló 1994 Vega Carnero, seguida de Berta Romero del Gava Tratló i d’Ariadna Ivars del Club Natació Barcelona.

En cadet femení la victòria i el Campionat Nacional de Catalunya va ser per la triatleta Neus Ciruelos del Flor de Diablillos, seguida de la Marta Luque Club Triatló Cornella i de Laia Ferrer del Flor de Diablillos.
En cadets masculins la victòria i el campionat nacional de Catalunya va ser pel triatleta David Llorente del Club Triatló Cornellà, seguit de Marc Pérez del Club Natació Barcelona i de Roger Sánchez del Club Natació Manresa.

En la categoria juvenil femení la victòria i el campionat nacional de Catalunya va ser per la triatleta Lucia Malhotra del Club Natació Barcelona, seguida d’Estel Lladó, també del Club Natació Barcelona, i de Blanca Luque del Club Esportiu Z5. Finalment, en categoria juvenil masculí, la victòria va ser per Adrià Cantil triatleta independent, seguit d’Arcadi Sala i de Pau Gombau també del Flor de Diablillos.

També et pot interessar

Comentaris