Divendres s’inaugura l’exposició ‘La Casa de l’EVA’ al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca

23/05/2024 - 09:19h

El Festival En Veu Alta celebra 20 anys amb un dels actes centrals del seu aniversari.

El Festival EVA (Festival en Veu Alta) celebra els seus 20 anys i un dels actes centrals d’aquest aniversari serà l’exposició La Casa de l’EVA. El Claustre de Sant Francesc acollirà un recorregut pels espais físics i del record que, en forma de calaixera, estovalles o espona, porten a repassar una trajectòria vital que vol interpel·lar i fer viatjar del menjador al pati, i del lavabo a la cuina, passant per estances i passadissos, revisitant espais, espectacles i vivències que ens han acompanyat durant aquests vint anys.

La mostra s’inaugurarà aquest divendres 24 de maig en el marc del cicle Paraules als Claustres, i es podrà visitar fins al dissabte 8 de juny. Els artistes Marta R. Peribáñez i Joan Tomàs han ideat i comissariat aquesta exposició amb l’objectiu que el visitant senti La Casa de l’EVA com a pròpia, com a part del que és i ha esdevingut: una gran família en un gran territori.Marta R. Peribàñez (Vilafranca del Penedès, 1975) és artista plàstica, mediadora artística i artterapeuta. Des del 2014 fa acompanyaments emocionals a través de l’art i ho combina amb la mediació artística. Lidera conjuntament amb Elisabet Rius les Matinals de Dibuix Domèstic, un projecte itinerant de creació obert a tothom al Penedès des del 2012.

Joan Tomás (Barcelona 1958) és artista visual, essencialment fotògraf, a voltes malabarista, equilibrista o investigador, creador de projectes que prenen forma en exposicions fotogràfiques, en l’art urbà, el vídeo, el collage, visuals per concert, històries de vida i en projectes de fotografia participativa. Professionalment, ha treballat en els sectors de la moda, publicitat, reportatge, i sobretot, retrat. Col·labora amb diverses fundacions i institucions municipals.

Des de l’any 2018, la Marta R. Peribàñez i en Joan Tomás col·laboren i fan aportacions de manera recíproca en els seus respectius projectes personals i professionals, des de la fotografia i la mediació artística.

Acte inaugural, horaris de visita i activitat complementària 

L’acte inaugural de l’exposició La Casa de l’Eva tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc, aquest divendres 24 de maig a les 18.30h, després de la roda de premsa que oferirà l’organització del Festival EVA.

L’exposició es podrà veure fins al dissabte 8 de maig, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h. El dissabte 2 de maig, a les 19h hi haurà l’acte Les estances de l’EVA, un passeig per l’exposició per sentir històries llegides de viva veu.

L’exposició La Casa de l’Eva està organitzada pel Festival EVA, amb el suport del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i està inclosa dins els actes del cicle Paraules als Claustres.

També et pot interessar

Comentaris