L’Associació Musical Pau Casals presenta un concert amb motiu del Dia d’Europa

22/05/2024 - 16:56h

Serà aquest dimecres a l’auditori del Tívoli del Vendrell amb obres de Pau Casals, Hanns Eisler i Arnold Shömberg.

Aquest dimecres, a les 8 del vespre, a l’Auditori del Tívoli, dins de la programació dels Dimecres musicals i en ocasió del Dia d’Europa (9 de maig), l’Associació Musical Pau Casals ofereix un interessantíssim i atractiu concert que s’emmarca en el projecte europeu “Música, guerra i pau a Europa 1922-2022”.

Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea, és possible mercès a un acord de l’entitat amb el Forum Voix Etouffées, una organització transnacional fundada el 2003 pel músic Amaury du Closel, reconegut compositor i director d’orquestra que ha rebut diverses distincions a França, Alemanya i Àustria.

Forum Voix Etouffées reuneix 27 socis de 15 països membres de la U.E. i 2 de no membres (Ucraïna i Bòsnia-Hercegovina). Col·labora amb museus, memorials, universitats i nombroses institucions musicals. Els seus programes inclouen obres de compositors empresonats o deportats pels règims totalitaris.

El concert, en el context de les guerres d’avui, pretén recordar les conseqüències desastroses dels totalitarismes europeus com a perpetradors de conflictes armats, de genocidis com l’Holocaust, i alhora, compartir amb el públic europeu la idea de que la pau continental no es pot basar només en el mercat, sinó també sobre els valors comuns de democràcia, i de lluita contra el racisme.

El programa oferirà obres de Pau Casals, Hanns Eisler i Arnold Shömberg, i el conjunt instrumental serà dirigit pel mateix Amaury du Closel.

L’Associació Musical Pau Casals, atesos els seus objectius de divulgar el llegat de Casals com a home de pau, ha estat invitada a participar, com a membre, d’aquesta organització internacional.

També et pot interessar

Comentaris