La música del romanticisme centrarà el 43è Festival Internacional de Música Pau Casals

21/05/2024 - 12:40h

8 concerts entre el 12 i el 20 de juliol a diversos punts de la ciutat del Vendrell amb les actuacions destacades de Mischa Maisky i Martha Argerich, Anne Gastinel i Carolin Widmann, entre d’altres.

El juliol arriba una nova edició del Festival Internacional de Música Pau Casals. Enguany, celebrant la 43a edició, el Festival tindrà lloc del 12 al 20 de juliol al Vendrell i, sota el títol “Sentir els músics romàntics” amb una programació centrada en la música del romanticisme, comptarà un any més amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell, han organitzat aquest Festival programant un total de 8 concerts a diferents punts de la capital del Baix Penedès a més de tres activitats molt especials.

En la programació d’aquest any, el director artístic Bernard Meillat, destacava el concert del violoncel·lista Mischa Maisky que, després de més de 50 anys de fer una audició davant de Pau Casals, oferirà un concert al Festival format per sonates de Beethoven, F. Schubert, C. Franck, tot acompanyat de Martha Argerich al piano.

Destaca també la participació de dues violinistes excepcionals, Carolin Widmann, que interpretarà una sonata de Schumann i una de Brahms acompanyada al piano de Gabriel Carcano, i Antje Weithaas, que juntament amb Jonathan Brown, Erica Wise i els Solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals seran els intèrprets del concert “Oda a la joventut”. A més a més, Weithaas i els Solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals també oferiran el concert “La cara brillant del Romanticisme”.

Com cada any, l’Orquestra i Solistes del Festival Pau Casals també participaran en un concert excepcional dimecres 17 de juliol a la Plaça Nova del Vendrell.

El Festival també acollirà per primera vegada el duo format per la violoncel·lista Anne Gastinel i la pianista Claire Désert que seran les encarregades d’interpretar el concert inaugural, divendres 12 de juliol a l’Auditori Pau Casals, amb obres de Schumann, Chopin i Grieg.

Per últim, cal destacar dos concerts exclusius i una activitat molt especial que complementen la programació de l’edició d’enguany. Seguint amb el gran interès de Casals de compartir la música amb els més joves, els alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPC) oferiran un concert festiu format per diverses obres de compositors romàntics diumenge 14 de juliol a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. D’altra banda, els Solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals interpretaran un concert al Museu Pau Casals divendres 19 de juliol a la tarda. En aquesta edició també es podrà gaudir d’una classe magistral de la mà d’un gran artista, enguany de Benjamin Alard, que explicarà la seva experiència en recitals d’orgue i comentarà diverses obres de J.S. Bach i altres compositors del segle XVII el 16 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell.

El cartell d’enguany més els vídeos promocionals que acompanyaran el Festival han estat creats per l’artista i músic Marina Durany. La voluntat de l’artista ha estat mostrar la vessant humana de Pau Casals, representa la seva infantesa amb la figura de la seva mare, que va ser decisiva per la seva trajectòria personal i professional.

A la presentació duta a terme aquest dimarts a l’auditori Pau Casals, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha destacat la nova etapa del festival iniciada el 2017 que ha portat a consolidar-lo al nivell artístic més alt ja sigui nacional o internacionalment.

Venda d’entrades

Les entrades pel Festival es podran adquirir a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell els divendres no festius de 10h a 13h, a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més, també es podran comprar a partir del 24 de maig al web www.auditoripaucasals.cat

També et pot interessar

Comentaris