Tripleta màgica dels Castellers de Vilafranca a l’actuació de Fires de Maig

Els Castellers de Vilafranca van estrenar el 5d8 i els Xicots el 7d7 a la diada de Fires de Maig | Foto: FÈLIX MIRÓ
20/05/2024 - 12:20h

Els Xicots compleixen amb castells de la gamma alta de set amb 7d7, 5d7 i 4d7a, la millor actuació seva de la temporada

Aquest diumenge la plaça de la Vila de Vilafranca obria la temporada castellera amb l’actuació de Fires de Maig amb els Castellers de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca. Finalment, la tercera colla que en principi havia anunciat que també hi actuaria, la colla Jove Xiquets de Vilafranca feia públic un comunicat on explicava que “per diversos motius” sense especificar-los, els membres de la colla havien decidit no actuar per Fires i, en canvi, anunciaven que el proper diumenge 26 de maig actuaran a Torredembarra.

Pel que fa a l’actuació els Castellers de Vilafranca començaven amb el 4d9f, el segon que es descarregava aquesta temporada després del de Sants la setmana passada. Un castell que a mesura que avançava es mostrava nerviós. Malgrat tot, es podia carregar amb solvència i a la baixada la colla el defensava amb bon control per anotar-se el primer castell de la jornada.

Els Xicots obrien plaça per la seva banda amb el 7d7 que descarregaven amb molt control i sense mostrar cap dificultat. Un castell que no el portaven a plaça per Fires des del 2012.

La segona ronda començava amb un intent de 3d9f dels Verds. Un castell que, per precaució, s’havia de desmuntar a l’entrada de dosos. Tot seguit els Xicots s’anotaven el 5d7, un castell tranquil i parat, el tercer del curs.

En repetició els verds no afluixaven i hi tornaven amb el 3d9f. Un castell, un pel lent i que a la baixada el van haver de treballar de valent i fins al límit per poder-lo descarregar. Era el tercer completat d’aquesta temporada.

Els Xicots tancaven les rondes de castells descarregant el 4d7 amb l’agulla, un castell segur i de la seva banda els Verds estrenaven el 5d8, el primer de la temporada. Un castell segur i tranquil tot i algun mínim retard d’una de les dues cassoletes es podia descarregar amb molta seguretat. Els Castellers tancaven dons l’actuació amb la tripleta màgica.

Cinc pilars de quatre i un de cinc dels Verds i un vano de cinc dels Xicots tancaven la diada de Fires de Maig una hora i quart després del seu inici.

Pel que fa a les valoracions Àngel Grau, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, es mostrava satisfet pel treball dels troncs dels castells realitzats sobretot en el tres on en el pis de quarts hi havia alguna estrena de camisa. El nou pas serà la torre de nou emmanillada per una ocasió propera, un castell que havia sonat per aquesta diada. De la seva banda la cap de colla dels Xicots, Tamara Gonzàlez també es mostrava contenta de l’actuació de la seva colla i explicava que l’objectiu de la colla és mantenir el nivell d’assajos per fer una passa endavant i aconseguir la clàssica de vuit el més aviat possible.

Fotos: FÈLIX MIRÓ

També et pot interessar

Comentaris