Júlia Monreal es prepara per participar al mundial de twirling de Helsingborg

20/05/2024 - 09:40h

Es disputa entre el 4 i l’11 d’agost

La gimnasta vilafranquina Júlia Monreal (Dream Dance Vilafranca) té aquest proper estiu una cita amb la història. Entre el 4 i l’11 d’agost, la jove penedesenca de 17 anys competirà al mundial de twirling que tindrà lloc a la ciutat costanera sueca de Helsingborg.

El twirling és un esport poc conegut que combina l’habilitat de fer moure un bastó amb el moviment corporal, la dansa i la gimnàstica, utilitzant varietat de seleccions musicals. Júlia Monreal és una figura estatal i europea d’aquest esport. Fa poques setmanes es va proclamar subcampiona d’Europa de la modalitat X-Strut i ara apunta ja cap al mundial de Helsingborg de l’agost.

Membre del club Dream Dance, Monreal té una dedicació molt especial al twirling. “Fa dotze anys que estic vinculada a aquest esport i m’entreno els dissabtes i diumenges. Pot semblar que és un sacrifici molt gran, però per a mi no ho és”. Un cop acabat el curs escolar (estudia primer de batxillerat a l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès) i s’acosti el mundial, el seu ritme de treball augmentarà i tindrà per davant més entrenaments intersetmanals.

A Helsigborg, l’objectiu de la penedesenca és buscar la millor classificació possible tenint en compte el potencial de les rivals franceses, japoneses, nord-americanes, neerlandeses, noruegues o italianes, que són les més fortes del panorama internacional. “Vull, sobretot, fer un bon exercici al mundial i sortir contenta. En definitiva, gaudir de poder estar en una cita de tant nivell com aquesta”, explica.
La seva modalitat
Monreal és, a dia d’avui, la millor especialista de la modalitat X-Strut d’Espanya, a més de ser subcampiona europea. “És una modalitat molt tècnica amb una reglamentació molt definida i exigent. Normalment competeixo amb la meva companya Laia Navarro i fem duo, però ara ella està lesionada i només disputo campionats a títol individual”.

Està molt acostumada al fet que el twirling sigui un esport amb poc reconeixement. “No m’importa. Jo m’ho passo molt bé practicant-lo i és el que acaba comptant”. Catalunya és el bressol estatal del twirling i amb representants com Júlia Monreal ho continuarà sent durant molt de temps més.

També et pot interessar

Comentaris