Joan Raven presenta la seva obra al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca

16/05/2024 - 18:03h

L’exposició s’inaugura divendres juntament amb la presentació del llibre ‘Els pintors que em viuen’, el títol que també porta la mostra.

Aquest divendres a les 7 de la tarda a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer tindrà lloc la presentació del llibre ‘Els pintors que em viuen’, de Joan Raventós, artista de Vilafranca, i tot seguit s’inaugurarà a l’Espai Cultural la mostra que porta el mateix nom i que es podrà visitar fins al 30 de juny. El llibre Els pintors que em viuen el presentarà l’escriptor Jordi Llavina, amb la participació de Ramon Nadal, d’Edicions Andana, i Joan Melero, director de la Fundació Pinnae, i també l’acompanyaran alguns dels poetes i narradors que hi participen.

Raven (com es fa dir amicalment) és un artista que fusiona el geni individual amb el geni coŀlectiu, com es defineix ell mateix, s’expressa i prou. La seva excentricitat és un model en què es fon entre el pintor, el mestre de ioga i el vividor. Veient la seva obra s’intueix un artista rebel i alhora budista, un individualisme que respira i s’adapta a la vida més íntima i la seva estètica. La seva no és una lluita contra la societat sinó un ball amb si mateix i les seves creences.

Pel que fa al llibre que es presenta, s’hi troben pintors, poetes, escriptores i escriptors, pensadors, musicòlegs de la lletra, entusiastes de les paraules i una periodista. Tots hi aporten la seva creativitat, i eixamplen així la diversitat del context i fins i tot en transformen el sentit.

L’exposició comptarà amb la coŀlaboració especial dels alumnes de l’escola Arsenal a través d’una obra que vol transmetre la diversitat. Cada persona és única i irrepetible i d’un perfil i unes capacitats pròpies. La societat no és uniforme, sinó que és plural i diversa i cada coŀlectiu aporta des de la seva singularitat.
Joan Raventós Estellé va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i després de molts anys d’aprenentatge autodidàctic va completar la seva formació amb una diplomatura en Arts, Oficis i Joieria Artística.

També et pot interessar

Comentaris