Piemontesi, Capuçon i Müller-Schott actuaran junts per primera vegada a la Diada Pau Casals – Barcelona

16/05/2024 - 15:26h

Interpretaran el 12 de juny al Palau de la Música un programa format per trios de Haydn, Ravel i Brahms.

Els artistes de renom internacional Francesco Piemontesi (piano), Renaud Capuçon (violí) i Daniel Müller-Schott (violoncel) tocaran per primera vegada junts en trio a la Diada Pau Casals -Barcelona 2024. El Palau de la Música acollirà el 12 de juny un concert en el qual els reconeguts artistes interpretaran un programa format per trios de Haydn, Ravel i Brahms honrant a Pau Casals. Com cada any, els actes de la Diada inclouen un concert popular que se celebrarà un any més a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el dissabte 15 de juny

Per retre homenatge a Casals, Piemontesi, Capuçon i Müller-Schott han construït el programa al voltant de trios de grans compositors: Haydn, Ravel i Brahms. Així s’interpretarà el famós Trio Gitano de Haydn, el Trio de Ravel, que Casals va tocar per al compositor el 1921, i el Primer Trio de Brahms.

Bernard Meillat, assessor musical de la Fundació Pau Casals, ha ressaltat la dificultat que hi ha en els trio musicals, que són “una conversa i a la vegada un debat”.

En el marc de la Diada Pau Casals – Barcelona 2024, el mateix dia del concert dimarts 12 de juny a les 12.00h, tindrà lloc una trobada amb els tres intèrprets, una activitat dirigida als joves músics, així com també a la comunitat melòmana, i impulsada per la Fundació Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música Catalana.

Els tres músics parlaran de la seva carrera acadèmica i professional i dels grans encontres que han estat importants en el seu desenvolupament, així com dels seus projectes més actuals. Es comentaran alguns vídeos i compartiran com Pau Casals és una font d’inspiració per a artistes d’arreu del món. La trobada serà moderada per la reconeguda violoncel·lista Erica Wise.

L’acte es durà a terme a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música i tots els músics i melòmans estan convidats a participar-hi. Al final de l’acte, els intèrprets contestaran les preguntes del públic. L’acte serà en anglès i es retransmetrà pel canal de YouTube de la Fundació Pau Casals.

Concert popular

Com cada any, els actes de la Diada Pau Casals inclouen un concert popular que se celebrarà un any més a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el proper dissabte 15 de juny a les 12h.

El concert anirà a càrrec de la Camerata del CMMB sota la direcció de David Olmedo, l’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, dirigida per Heriberto Fonseca, l’Orquestra VOZES, sota la direcció de Pablo González, i un grup de 32 violoncel·listes format per professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Catalunya, dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà i coordinats pel violoncel·lista Peter Thiemann, professor de violoncel al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Un “vincle estret”

Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha remarcat “el vincle estret” entre Pau Casals i el Palau de la Música que va començar amb l’Associació de Música de Camera i va seguir amb l’Orquestra Pau Casals. “Ens l’estimem molt i tenim molta estima a la seva figura”

Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, ha remarcat que el Palau de la Música és un espai que respira Casals, era on feia els seus assajos, interpretava i dirigia, era el seu “espai de referència”. Ha recordat que Barcelona va homenatjar Casals, que era “un activista” i el 16 de juny de 1934, sota el Turó Park es va fer un acte popular on la ciutat de Barcelona va fer fill adoptiu a Pau Casals.

“Des de la Fundació, ens va semblar que era una fita important recuperar aquest homenatge i vincle amb la ciutat de Barcelona i vam organitzar el 2015, al mateix lloc on el 16 de juny de 1934 es va fer aquella celebració institucional, la primera Diada Pau Casals”, ha explicat Pardo.

També et pot interessar

Comentaris

1336