Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4d9f a Sants

D’esquerra a dreta, el 3df9, 4df9 i el 7d8 dels Castellers de VIlafranca. | Castellers de Vilafranca
13/05/2024 - 12:50h

Els Verds completen dos castells de nou per primera vegada aquesta temporada amb la intenció de repetir-ho diumenge per Fires de Maig.

Els Castellers de Vilafranca continuen la seva excel·lent arrencada de temporada amb una nova demostració després de l’actuació de diumenge amb motiu de l’aniversari dels Castellers de Sants. La plaça de Bonet i Muixí de Barcelona va veure el 3d9f, el 4d9f i el 7d8 d’uns verds que ajuntaven per primera vegada aquesta temporada dos castells de nou folrats. El cap de colla dels verds, Àngel Grau, s’ha mostrat molt satisfet sobretot “per la resposta de la gent. Ens ho estan posant molt fàcil”. I és que Grau assenyala que el ritme l’està marcant la motivació que hi ha en el cercle de la colla.

Els vilafranquins tenen aquest diumenge l’actuació de Fires de Maig a la plaça de la Vila i a partir de 2/4 d’1 del migdia amb la intenció de repetir els dos castells de nou folrats, tres i quatre per acompanyar-lo amb al quatre de vuit amb l’agulla molt probablement. Els assajos d’aquesta setmana determinaran els castells i si finalment hi haurà pilar gran en la ronda de pilars. Algun canvi a l’espadat va provocar que no es pogués tirar-ne cap a Sants, a banda del de cinc de comiat. “Estem preparant el pilar i quan el tinguem bé el tornarem a tirar”, ha conclós Grau.

Els Verds van iniciar el cap de setmana amb una actuació dissabte a la tarda a les Cabanyes, on van completar el 4d7a, la td7, 4d8 i el 9d7. 

Una nova fita dels Verds

Segons anunciava el cronista casteller Pep Ribas, amb l’actuació de diumenge a Sants, els Castellers de Vilafranca arribaven a la màgixa xifra de 1.000 castells de nou o superiors descarregats per una colla castellera, una fita que només han aconseguit els de la camisa verda. Així, els Castellers de Vilafranca porten descarregats 1001 castells de 9 o superiors des del 1981 i el segueixen els Minyons de Terrassa amb 624 i la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb 547.

També et pot interessar

Comentaris