El vendrellenc Aleix Mallofré completa l”Everesting’ programat al Puig del Lleó

El vendrellenc Aleix Mallofré durant el repte al Puig del Lleó (Foto: Héctor Castro)
08/05/2024 - 18:21h

La iniciativa solidària per al projecte Fem Pinya va consistir en pujar i baixar la muntanya del Vendrell fins completar el desnivell de 8.848 metres de l’Everest.

L’atleta vendrellenc d’ultrafons Aleix Mallofré va aconseguir el cap de setmana passat un ‘Everesting’ solidari a benefici del projecte Fem Pinya de la colla castellera dels Nens del Vendrell, en completar fins a 38 pujades i baixades el Puig del Lleó, amb un desnivell de 222 metres i que li va permetre sumar l’alçada de l’Everest (8.848 m.), el cim més alt de la terra.

Mallofré va començar aquest repte dissabte al matí, a les 8h, i el va completar diumenge poc després de les 15h, després d’unes 31 hores i mitja d’anar fent el camí de pujada i baixada de l’esmentada muntanya al municipi del Vendrell.

Aleix Mallofré, atleta que ha fet diverses proves d’ultrafons, s’ha mostrat molt satisfet per haver aconseguit aquest ‘Everesting’, que queda degudament registrat en la llista de propostes similars arreu del món, però “sobretot i més enllà del repte personal, el més bonic i gratificant va ser el munt de gent que s’hi va abocar desinteressadament”, diu Mallofré.

Així, tot i que havia parlat amb una desena de persones perquè col·laboressin en la intendència dels punts d’habituallament, la difusió del projecte i, per exemple, la retransmissió de la iniciativa per Twitch, el cert és que durant aquelles 31,5 h Aleix Mallofré va estar acompanyat i va rebre ànims de desenes de persones.

“Només vaig fer 6 pujades sol, i alguna perquè ho vaig demanar així”. Cada ascens i descens suposava uns 4 km de recorregut, per la qual cosa Mallofré va fer 154 km.

Al principi feia cim i tornava al camp base en uns 35’, tot i estar físicament preparat per fer-ho amb una certa capacitat en 25’, i al final -lògicament, ja molt cansat- pujava i baixava en uns 50’.

Quant al recorregut al Puig del Lleó, Mallofré comenta que “fins el repetidor és relativament senzill, perquè està pavimentat; però l’altra part és molt tècnica, pedragosa i molt més inestable”.

Aquest projecte solidari va permetre recaptar un total de 3.852 euros per al projecte Fem Pinya de la colla castellera dels Nens del Vendrell, la majoria dels quals (aproximadament 2.400 euros) van ser aportacions telemàtiques durant la retransmissió de l’event en directe; mentre que al camp base s’hi va instal·lar una guardiola per rebre donatius en metàlic.

També et pot interessar

Comentaris